'Ziya Öğretmen ile Eğitim Buluşmaları' internet ortamına taşındı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, koronavirüs salgını nedeniyle ara vermek zorunda kaldığı ‘Ziya Öğretmen ile Eğitim Buluşmaları’na tekrar başladı. İnternet üzerinden yapılan ilk buluşmaya Rize’den 200 öğretmen katılırken, binlerce öğretmen de canlı yayını takip etti.

Haberler 30.04.2020 - 23:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanlndan (MEB) Ziya Öretmen ile Eitim Bulumalarnn internet ortamnda tekrar balamasyla ilgili açklama yapld. Açklamada Ziya Selçukun, bugüne kadar 50nin üzerinde ilde, yüzbinlerce meslektayla gerçekletirdii Ziya Öretmen ile Eitim Bulumalarna, koronavirüs salgn nedeniyle verilen arann sonrasnda yeniden baland ifade edildi. Selçuk, uzun bir aradan sonra çevrimiçi ilk meslekta bulumasn Rizede görev yapan öretmenlerle gerçekletirdi. 200 öretmen evlerindeki bilgisayarlar araclyla bulumaya katlrken, binlerce öretmen de youtube kanalndan canl yaynlanan bu bulumay takip etti.

UZAKTAN ETMLE SERTFKADA LK SIRALARDAYIZ

Öretmenlere uzaktan eitim döneminde farkl hobiler edinmeleri tavsiyesinde bulunan Bakan Selçuk, Sizler bu dönemi deerlendirip çeitli hobi kurslarna, çeitli ücretsiz sertifika programlarna katlrsanz, u ana kadar sahip olmadnz bir beceri, hobi gelitirirseniz iyi olur. Enstrüman çalan öretmenin dersi baka oluyor. Drama bilen öretmenin dersi daha nitelikli oluyor dedi. Öretmenlerin becerilerini gelitirmesi, uluslararas nitelikte sertifikalara ulamas için gereken alt yapnn hazr olduunu belirten Bakan Selçuk, Uzaktan eitimle uluslararas sertifika alan öretmen saysnda dünyada ilk sralardayz diye konutu. Uzaktan eitim sürecinde öretmenlerin örencileriyle kuracak iletiimin önemini vurgulayan Selçuk, meslektalarndan bilhassa bu dönemde öksüz ve yetim çocuklarla özel olarak ilgilenmelerini istedi.

OKULLAR AçILINCA ISLIK çALALIM TEKLF

Okullar açlnca Rizede slk çalalm teklifine annda yant veren Ziya Öretmen, meslektalaryla bulumalarnda bir gelenek haline gelen öz çekimi bu defa ekranlar arkasna alarak yapt. çevrimiçi bulumann ardndan sosyal medya hesabndan duygularn paylaan Selçuk, Bugün Rizedeki öretmenlerimizi evlerinde sanal öretmen bulumasyla ziyaret ettim. Arkada bizi izleyen çocuklar da vard. Düün, annen baban, Milli Eitim bakan ve ildeki tüm öretmenlerle eitimi tartyor ve sen orada onlara el sallyorsun diye yazd.

Ana Sayfaya Git