Zor Sorularla İnatlaşmayın

2 milyon 265 bin 902 adayın 12 Mart Pazar günü üniversiteli olmak için ter dökeceği Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı’na (YGS) sayılı günler kaldı. Öğrencilerin kaygı ve stresi artarken aileler de bu durum karşısında sakinliğini koruyamıyor.

Haberler 08.03.2017 - 09:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Adaylarn öncelikle snavda zamann iyi kullanmas için kolay gelen derslerden balamas gerektiini vurgulayan Rehber Öretmeni Nurcan Eriba, kodlamay her bölüm sonras yapmalarn söyledi. Özellikle ailelerin örencileri strese sokacak davranlarda bulunmamas gerektiine dikkat çeken Eriba, mümkünse ailelerin snava giderken elik etmemesini veya kalabalk bir ekilde snav yerine gitmemelerini belirtti.

YGS için geri saym balad

12 Mart Pazar günü gerçekleecek olan YGSye sayl günler kald. Türkçe, Matematik, Sosyal Bilgiler ve Fen Bilimleri dersleri ile ilgili sorularn yer alaca snavda örenciler, lisede örendikleri derslere ait temel bilgilere sahip olmann yannda, okuduunu anlama, zihinsel becerilerin ölçülmesi, temel kavram ve ilkelerle düünmeye yönelik sorularla karlaacak.

Snavda en iyi bildikleri derslerden balamann örencilere avantaj salayacann altn çizen Eriba, Örenciler öncelikle bölüm derslerinden balayarak test çözmeliler. Yani Sözelciler Türkçe Sosyal Bilgiler, Saysalclar Fen Bilimleri ve Eit Arlk bölümlerini okuyanlar Matematik derslerinden balamallar. Bu sorular onlara en çok puan getirecek derslerdir. YGS puanna göre tercih yapacak adaylar ise tercih yapacaklar bölümün puanna göre strateji belirlemeleri gerekiyor dedi.

Sorularla natlamayn

Zor sorularla inatlamann vakit kaybndan baka bir eye yaramayacan belirten Eriba, Snav annda yapamadnz soru ya da sorularla inatlamayn, çözemediiniz sorunun yanna bir iaret koyarak hemen o soruyu geçin. Snavda ayn test içindeki sorularn zorluk ya da kolaylk derecesine bakmayn, ilgili testteki tüm sorularn puan deeri ayndr. Zor sorularla inatlamak vakit kaybndan baka bir eye yaramayacaktr. Adaylar özellikle Türkçe paragraf sorularnda çok zaman harcyor. Adaylarn her ihtimale kar uzun paragraf sorularnda anlama gücünü iyi kullanmalar ve dikkatlerinin dalmamas için baz kavramlarn altn çizerek okumalar önemli. çünkü bu sorularda en fazla hata, sorunun yanl anlalmasndan kaynaklanr dedi.

Kendi Kendinize Konuun

Eriba sözlerini öyle sürdürdü: Eer hiç kahvalt yapma alkanlnz yoksa kendinizi biraz zorlayp ekerli yiyecekler tüketebilirsiniz. Aratrmalar snav öncesi rahatlama egzersizlerinin kaygy azalttn gösteriyor. Sizlerde snav haftas boyunca yapacanz derin nefes alma, kendi kendine konuma ve geveme hareketleri ile kaygnz azaltabilirsiniz. Bu sadece bir test, Mükemmel olmak zorunda deilim ve çok çaltm, elimden geleni yapacam gibi rahatlatc ifadeler kullanmal, pozitif düünceler içerisinde olmalsnz

Ana Sayfaya Git