'2018 ihracat hedefini aşacağız'

TİM Başkanı İsmail Gülle, 170 milyar dolar olarak belirlenen yıl sonu ihracat hedefinin üzerine çıkacaklarını bildirdi.

Haberler 16.10.2018 - 13:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye hracatçlar Meclisi (TM) Bakan smail Gülle, son dönemde Türkiye ile ABD arasndaki siyasi gerilimin ticarete yansmadn, ABDye yönelik ihracat rakamlarnda geçmie göre bir deiim görülmediini belirtti.

Bundan sonra öngörülen pozitif ortamn ihracat verilerinin artna imkan verebileceine iaret eden Gülle, Türk ihracatçlarnn farkl ülkelere yönelik ihracatnn artmas için çalmalar yaptklarn, bu kapsamda Avrupa ülkelerini de yakndan takip ettiklerini söyledi.

Alternatif ihracat pazarlar oluturmak için de çalmalarn sürdürdüklerini vurgulayan Gülle, Türkiye ile Amerika arasndaki siyasi gerilimin eylül ay sonuna kadar negatif bir yansmas olmad. Eylül ay itibaryla Amerikaya olan ihracatmz geçen yln ayn dönemine göre aynyd, bir düü yoktu. Demek ki ticaret, siyasetin geriliminde etkilenmeden yoluna devam etmi. Bundan sonraki bu pozitif ortam bunu artya çevirir. Bu süreç Türkiyeye çok ey kazandrd, artk Avrupay daha çok yakndan takip ediyoruz, daha çok yaknlap, daha çok mal satmak istiyoruz. Baka ülkelere de daha fazla açlarak ihracat gerçekletirmek istiyoruz. Bir pazara younlamak iyi olmuyor, alternatif pazarlar oluturmak gerekiyor. eklide konutu.

2018 yl ihracat rakamlarnn olumlu seyrettiini ifade eden Gülle, ihracatn ithalat karlamada en yüksek orann eylül aynda gerçekletiini, ekim aynda da benzer tablonun devam ettiini kaydetti.

Gülle, öyle devam etti:

Sene bandan bu tarafa ihracatmz hemen hemen her ay yükseli gösterdi. Bir tek austos aynda takvim etkisi nedeniyle düü açkladk. Onun dndaki bütün aylarda art yaand. Eylül aynda ihracatn ithalat karlamada en yüksek orann gerçekletirdii bir ay yaptk. Ekim aynda da benzer tabloyla devam ediyoruz. hracatçlarmz Türkiyenin yüzünü güldürmeye devam ediyor. Biliyoruzki u an Türkiyenin yaam olduu skntl sürecin ve bundan sonrasnn en önemli ii ihracat yapmak ve daha çok ihracatçy ülkeye kazandrmaktr. Yl sonu ihracatnda devletin koymu olduu hedef 170 milyar dolar seviyesinde. Geçen yln eylül ayndan bu yln eylül ay sonuna kadarki 12 ayda 165 milyar dolarn üzerinde ihracat gerçekletirdik. Yl sonunda 170 milyar dolarlk ihracat gerçekletireceiz ve biraz da üstüne çkacaz.

Ana Sayfaya Git