Çiftçiler mısıra iyi fiyat bekliyor

Mısır üretici çiftçiler, en büyük geçim kaynakları arasında yer alan mısırdan iyi fiyat bekliyor.

Haberler 29.07.2018 - 10:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batman merkezdeki çiftçiler, mart aynda ekimini yaptklar ve büyük geçim kaynaklarndan olan msrdan düük verim olacan bu nedenle iyi bir fiyat verilmesini istiyorlar.

Sebze ekiminin yan sra msr ekimi de yapan çiftçiler, umutlarnn, aylardr gösterdikleri çabann ardndan msrn fiyatnn yükselmesi olduunu söylediler.

çiftçiler olarak yaptklar ileri ve yaadklar skntlar anlatan Mehmet Emin Balin, Msr ekimiyle urayoruz. Bu sene bahar mevsiminde çok yamur yad. Bu nedenle msrlarda i olmuyordu. Traktör giremiyordu, iyice gübreleme yapamadk. Msrlarn arasndaki su kanallar düzgün yaplamad için su düzgün bir ekilde girilmiyor. Zaten su yok, msrn can da sudadr. Mazot, gübre çok pahal ümit ediyoruz ki hasat biraz iyi olur da en azndan zararmz karlasn, zaten maduruz. Fiyat biraz iyi olsayd bizim de keyfimiz yerine gelirdi. dedi.

steimiz bu sene msr fiyatlarnn biraz yüksek olmasdr

çiftçilerden Furkan Balin ise unlar söyledi: Bu sene çok yamur yad. Msrlarmz boy att. Bu nedenle msrlarn arasna girip de bakm yapamyorduk. Sulamak için traktörle su kanallarn yaparken msrlar krlyorlard. Mazotun fiyat çok yüksek, geçen sene msrda umduumuzu bulamadk. Msr fiyat çok düüktü. nallah bu sene güzel bir fiyat koyarlar ve hem bu sene hem de geçen seneki zararlarmz karlar. Suyumuz zaten yok, kesiliyor ve msrda suyu çok seviyor su olmazsa verimi düüyor. Korkuyoruz bu alanda da zarar yapsak, bunun için bu sene msr fiyat biraz yüksek olsayd bizim için iyi olurdu. Aksi halde zaten msrn masraf çok bide fiyat düük olursa çok zarar ederiz. Bu nedenle yetkililerden isteimiz bu sene msr fiyatlarnn biraz yüksek olmasdr.

Ana Sayfaya Git