Demiryolunda alt geçit çalışmasına başlandı

Muş'ta Tren Garı ile Yeşilce köyü arasında yayaların kullanması amacıyla alt geçit yapım çalışması başlatıldı.

Haberler 13.07.2018 - 10:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tren Gar ile Yeilce köyü arasnda alt geçit olmamas nedeniyle meydana gelen kazalarn önüne geçilmesi için Devlet Demiryollar Genel Müdürlüü tarafndan alt geçit çalmas yaplyor. Kazalarn yaand ve birkaç kiinin hayatn kaybettii bölgede yapmna balanan yaya alt geçidi vatandalar sevindirdi.

AL GEçT çALIMASI

Köy Muhtar Hasan Öztürk, alt geçit olmamasndan dolay vatandalarn tren raylarn kullandn ve bunun da birçok kazaya davetiye çkardn söyledi. En büyük skntlarnn köye giri ve çk yolunun olmamas olduunu dile getiren Muhtar Öztürk, Köylüler demir yolunun altnda yllar önce yaplan tek menfezle ulam salyor. u anda Demiryollar tarafndan alt geçit çalmas balatld. Bugüne kadar insanlarmz raylarn üstünden ve vagonlarn arasndan gidip geliyordu. Bu açdan birçok kaza meydana geldi. Yaplan geçit sadece yayalar için. Köyümüzün ulamlarn sadece raylarn ve vagonlarn üstünde geçerek salyoruz. Burada birçok kaza meydana geldi, insanlarmz öldü, hayvanlarmz telef oldu. Yaya geçidi bittikten sonra inallah baka kazalar yaanmaz. Bizim için sevindiricidir. Özellikle eitim öretim döneminde örencilerimiz bu güzergah kullanarak okulla gitmek zorunda kalyorlar dedi.

KÖYDEN GEçLECEK

Yeilce köyünde yaayan Fatma çözgen de, Köyümüz demir yolunun kar tarafnda olduu için kent merkezine gitmek için ray ve vagonlarn arasndan geçmek zorundayz. Özellikle çocuklarmz için büyük tehlike arz etmektedir. çünkü baka yol olmad için buradan gidip geliyorlar. Geçmite kazalar meydana geldi, insanlarmz vagonlar arasna skarak öldü, yaraland. Bu açdan alt geçidin bir an önce bitmesini bekliyoruz diye konutu.

Yaya alt geçidinin 102 metre uzunluunda, 7 metre geniliinde ve 3 metre yükseklinde ina edildii örenildi.

Ana Sayfaya Git