"1 milyonun üzerinde istihdam sağladık"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, "Şu anda 1 milyon üzerinde bir istihdam artışı sağladığımız, işsizlik oranlarında 10,1 geçtiğimiz seneye oranla 1,6 puanlık bir azalış söz konusu. Kadın istihdamı konusunda, işsizliği 427 bin kişi azaltmışız. 407 bini kadın istihdamında artış gerçekleşmiş." dedi.

Haberler 19.06.2018 - 09:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sarerolu, Yüreir Kültür Merkezinde Adana çiftçi Bulumas Toplantsnda yapt konumada, geldikleri günden itibaren Adanann her köesine gitmeye gayret gösterdiklerini söyledi.

Tarmn dünyann gelecei olduunu ve tüm dünya ülkelerinin üzerinde kafa yorduklarn belirten Sarerolu, bu kapsamda gelecee ilikin daha güvenli, salkl, verimli süreçlerin nasl iletilebileceiyle ilgili yeni yaklam ve uygulamalarn devreye sokulmaya çalldn dile getirdi.

Bakan Sarerolu, 16 yldr tarm, hayvanclk gda alanyla ilgili çok önemli çalmalar yapm bir iktidar olduklarn, bundan sonraki süreçlerde de üreticileri desteklemeye, ülkede iyi tarm uygulamalaryla ilgili bugünden güçlü admlar atmaya, çiftçilerin daha huzurlu, sknt yaamadan üretim süreçlerini sürdürmelerine ilikin ortamlar oluturmayla ilgili çalmalarnn devam edeceini bildirdi.

- Hane halk i gücü rakamlar

Türkiyede 15 Temmuz gibi ar bir darbe giriiminin yaandn, baka bir ülkenin bu darbe giriimin ardndan ayaa kalkp yol yürümesinin mümkün olmayacann altn çizen Sarerolu, öyle devam etti:

çimiz, çiftçimiz, emekçimiz, iverenimiz ve hükümetimizin atm olduu kararl admlarla böylesine ar bir sürecin ardndan büyüme, ihracat, istihdam rekorlar kran trendi devam ettiriyoruz. Geçen hafta büyüme rakamlarmz 7,4 olarak açklanmt. Yine dünyann en çok büyüyen ülkesi konumundayz. Bu büyüme rakamlarnn yine istihdam dostu olduunun teyit eden hane halk i gücü anketlerimizin sonuçlarnn da Türkiyenin içinde bulunduu durum ve gelecek perspektifi açsndan çok pozitif olduunu ifade etmek istiyorum. Rakamlar açkland, u anda 1 milyon üzerinde bir istihdam art saladmz, isizlik oranlarnda 10,1 geçtiimiz seneye oranla 1,6 puanlk bir azal söz konusu. Kadn istihdam konusunda, isizlii 427 bin kii azaltmz. 407 bini kadn istihdamnda art gerçeklemi. Bunlarn hepsi Türkiyede ilerin yolunda gittiinin göstergesi.

nallah enerjimizi, potansiyelimizi baka yerlere harcamamza sebep olmaya yönelik giriimlere kar da dik durarak 24 Haziran sürecini de baaryla tamamlayarak bu ülkemizin geliim, rekorlar trendini yeni yapacamz reformlarla daha da ivme kazanmasn salayarak güçlü büyük Türkiye yolunda ilerlememize devam edeceiz. Büyük hedef ve hayallerimiz var. 16 yldr ilmik ilmik ilediimiz yeni hizmet ve çalmalarmz oldu.

Bakan Sarerolu, Türkiyenin her sorunun üstesinden gelecek bir potansiyel ve güce sahip bir ülke olduunu, bu konuda en önemli konunun birlik, beraberlik, huzur ve istikrarn devam etmesi olduunu söyledi.

Güçlü büyük Türkiye yolunda yollarn daha da hzlandrarak dünyann en büyük 10 ekonomisinden biri olmay hedeflediklerini dile getiren Sarerolu, tarm konusunda dünyann en çok söz sahibi ülkelerinden birisi olmay hedeflediklerini belirtti.

Ana Sayfaya Git