1 Nisan'da hepsi değişiyor!

Yabancılara indirimli konut satışı, genel sağlık sigortası, otomatik bireysel emeklilik uygulaması ve trafik sigortasında yeni dönem 1 Nisan itibariyle başlayacak. Sigortasız işçi çalıştıranlar dateşviklerden yararlanabilecek.

Haberler 26.03.2017 - 12:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Memurlar ve 250-1000 çalan bulunan özel sektör iletmeleri, 1 Nisan itibariyle otomatik Bireysel emeklilik sistemine dahil olacak ve çalanlarn prime esas kazançlarnn yüzde 3ü her ay BES için kesilecek. 1 Nisanla birlikte, yaklak 2.5 milyon memur ile 1.5 milyon özel sektör çalannn sisteme dahil olmas bekleniyor.

GSSDE PRM 53 TLYE NECEK

Genel salk Sigortasnda sistem 1 Nisandan itibaren deiiyor. Genel Salk Sigortas primleri 53,32 liraya düerken; borçlar da yaplandrma ile hem düecek hem de 12 taksitte ödenebilecek. Gelir testine girmedii için tavan tutardan borcu birikenler, kolayca bundan kurtulacak.

YABANCILAR KDVSZ KONUT

Yabanclar ile 6 aydan daha fazla yurtdnda yaayan Türk vatandalar, sat bedelini yurtdndan getirilecek dövizle ödemeleri artyla, ilk aldklar iyeri ve konutta KDV ödemeyecek. KDV istisnasndan yararlanarak Türkiyede konut veya i yeri satn alanlar, bu gayrimenkullerini bir yl satamayacak, bu konut ve i yerlerini bir yl içerisinde satmas halinde, zamannda alnmayan vergi tahsil edilecek.

1 YILLIK TEVK YASAI YUMUATILIYOR

Daha önce kayt d çalanlar için iverenlere getirilen 1 yllk tevik yasa yumuatlyor. Bundan sonra çaltrd kiileri sigortal olarak bildirmedii veya bildirilen sigortaly fiilen çaltrmad tespit edilen iyerleri ilk tespitte sadece bir ay süreyle, ilk tespit tarihinden itibaren üç yl içinde tekrar eden her bir tespit için ise bir yl süreyle tevik yasana maruz kalacak. Be kiiden fazla olmamak kouluyla çaltrlan toplam sigortal saysnn yüzde 1ini amayan sayda çaltrlanlarn sigortal olarak bildirilmediinin veya bildirilen kiilerin fiilen çalmadnn tespit edilmesi halinde ise, tevik yasa uygulanmayacak. Nisan aynda balayacak uygulamadan halen tevik yasa devam eden iyerleri de yararlanacak.

TRAFK SGORTASINA TAVAN FYAT BELRLENECEK

Yaklak 20 milyon sürücüyü yakndan ilgilendiren trafik sigortasnda, sürücüye yönelik poliçe düzenlenmesi 1 Nisanda balyor. Buna göre, tavan fiyat uygulamasna geçilecek. Hasar kademelerine göre tavan fiyat belirlenecek ve sigortaclar bu fiyatn üzerinde poliçe kesemeyecek.

Ana Sayfaya Git