10 bin kişilik istihdam

Karma Organize Sanayi Bölgesi'nin çalışmaları başlatıldı. 329 hektarlık alanda en az 100 milyon liralık yatırım tutarı olan bir proje ile net 10 bin kişilik istihdam sağlanacak.

Haberler 10.08.2018 - 09:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Valisi Hasan Basri Güzelolu, Karma Organize Sanayi Bölgesinin çalmalar balatld. 329 hektar alanda net 10 bin kiilik istihdama dönük en az 100 milyon liralk yatrm tutar olan bir projemizdir. dedi.

Vali Güzelolu, Organize Sanayi Bölgesi (OSB) konferans salonunda fabrika temsilcileri ile düzenlenen deerlendirme ve çalma toplantsnda yapt konumada, kenti yönetirken gelecek hedefleri, projeleri, beklentileri tanmlar ve kararlatrrken en büyük paydalarnn üreten kurum ve kurulular olduunu söyledi.

Yeni bir yönetim ve hükümet sistemine geçildiini anmsatan Güzelolu, Cumhurbakanl Hükümet Sisteminde temel amacn, merkezi insan olan, hizmeti ibadet sayan, karar alma sürecini hzlandran kamu yönetimini hayata tayan bir anlay ve deiim olduunu belirtti.

Güzelolu, bugüne kadar gelimeyi geciktirici neden olan ilemlerin aksine hzlandrc etki yaplmasn, giriimciliin önünün açlmasn, üretimin desteklenmesini ve üretimin ihracata dönük süreçte deer yaratan boyuta ulamasn hedeflediklerini vurgulad.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan bakanlnda oluan yeni hükümet sisteminin 100 günlük icraat ve hedefler takviminin açklandn kaydeden Güzelolu öyle devam etti:

Diyarbakrda kamu, devlet, özel ve sivil herkesin karlkl sorumluluklarmz üzerinde youn bir çalma sergiliyoruz. Kaybedecek bir dakikamz bile yok. çünkü bu kadim ehir terör örgütlerinin ihanetiyle bata PKK ve FETÖ olmak üzere onlarn uzantlar ve ibirlikçilerinin ihanetiyle çok zaman kaybetti. Gelmesi ve olmas gereken yerin bugün gerisinde kald. Artk salanan huzur ve güven ortamnda bu kenti merkezi insan olan anlayla kalkndrmak ve gelecee tamak sorumluluundayz. Bunu yapacak kapasitemiz, derinliimiz, zenginliimiz ve birikimimiz var.

Diyarbakr kalknrsa bölge ve ülke kalknr. diyen Güzelolu, çekim gücü Diyarbakr olan bir perspektifin, çevreyi gelime hedefine ulatracan ifade etti.

Gelecek ile ilgili projeleri, çalmalar ve beklentileri konuurken, Diyarbakr bütün bu bak açsyla gördüklerini anlatan Güzelolu, OSBnin yüzde 85lere varan doluluk orannn bu gerçei ortaya koyduunu aktard.

- 10 bin kiilik istihdam salayacak yatrm

Diyarbakrn sanayi yatrm açsndan artk mevcut alanlar atn dile getiren Güzelolu, konumasn öyle sürdürdü:

Gelecee ve büyük hedeflere doru giden ülkede Diyarbakr, imdiden onlar kucaklamann heyecan içerisinde büyük hazrl gerçekletiriyor. Bu kapsamda Karma Organize Sanayi Bölgesinin çalmalar balatld. 329 hektarlk alanda net 10 bin kiilik istihdama dönük en az 100 milyon liralk yatrm tutar olan bir projemizdir. Bu OSBde akll OSB düüncesine dönük bir çalma balattk. Üniversite ile sanayiyi buluturacak çalma da balattk.

Diyarbakr merkezli Vize Ofisinin açlmasnn da öncelikli gündem maddeleri olduunu belirten Güzelolu, üreten ve ihracat yapan iadamnn çok youn vize ilemlerini baka bir ilde deil, Diyarbakrda yapmasn istediklerini, ofisin açlmas için çalmalara baladklarn bildirdi.

Ana Sayfaya Git