10 liranın altındaki şekere aman dikkat

Yaklaşan Ramazan Bayramı'nın vazgeçilmezleri arasında yer alan şeker ve çikolatalar alınırken merdiven altı üretime dikkat edilmesi, ağızlarının tadını kaçırmak istemeyen tüketicilerin çikolatada kilogramı 22-25 liradan, şekerde ise 10 liradan düşük ürünlerin içeriğini kontrol etmeleri önerildi.

Haberler 13.06.2018 - 08:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ramazan Bayram ile özdeleen eker ve çikolatalar çar, pazar ve market raflarn süslerken, bayramda azlarnn tadn kaçrmak istemeyen tüketicilerin kilogram fiyat 22-25 lirann altndaki çikolatalar ve 10 lirann altndaki ekerlerin içeriini kontrol etmeleri önerildi.

Bayrama sayl günler kala çar ve pazarlarda hareketlilik balad. Vatandalar bir yandan bayramlk tela yaarken dier taraftan da misafirlerine ikram edecekleri eker ve çikolatalar alyor.

ölen çikolata Üst Yöneticisi Elif çoban, üketicilerin eker ve çikolata alrken öncelikle ürünün markasna, güvenilirliine ve ambalajl olmasna dikkat etmeleri gerektiini söyledi.

Merdiven alt tabir edilen yerlerde üretilen çikolatalarn gerçek çikolatalarla kartrlmamas gerektiini belirten çoban, üzerinde kokolin veya kakao kapl yazan ürünlerin gerçek çikolata olmadna iaret etti.

çoban, gerçek çikolatann en belirgin özelliklerinden birinin pürüzsüzlüü ve yumuakl olduunu dile getirerek, öyle devam etti:

Gerçek çikolatann tad homojendir, kendine özgü aromasnn azda uyum içinde dalmas, hzl erimesi ve yumuak olmas gerekir. Azda metal tad olmamal ve az içinde yal, yapkan kalnt veya tabaka brakmamaldr. Tad ac olan çikolatalar almayn, ürünün taze olmadnn iaretidir. Mat renkli çikolatalardan kaçnn, parlak renkli olanlar tercih edin. çikolatann ambalajl olmasna özen gösterin. çikolatada kilogram 22-25 liradan daha düük, ekerde ise 10 liradan düük ürün olduunda içerii bir kez daha dikkatle incelenmelidir.

- kramlktan, hediyelie geçi

çoban, özellikle son 5 yldr bayramlarda ikramlk çikolatadan hediyelik çikolataya doru bir eilim olduunu belirterek, Artk sadece bayramda deil özel günlerde de insanlar birbirine çikolata hediye ediyor. dedi. çoban, hediye olarak özellikle dolgulu çikolatalarn tercih edildiini, daha çok kadnlar ilgi gösterdii bitter çikolatann tüketiminin de gün geçtikçe arttn dile getirdi.

Elif çoban, unlar kaydetti:

Türkiyede bayramlarda hane bana düen ambalajl ve açk çikolata miktar 1,5 kilogram. Ambalajl ve açk eker miktar ise 2,2 kilogram. çikolata tüketiminde ç Anadolu ve Marmara, eker tüketiminde ise Dou Anadolu ve Güneydou Anadolu bölgeleri öne çkyor. Her sene bayramda talep art yayoruz. Bu sene de art yaadk. Türkiyenin çikolata fabrikas, en lezzetli ve kaliteli bayram çikolatas ve ekerini sunmak için bu sene de tam kapasite çalt. Maliyetlerdeki büyük artlara ramen tüketicilerimize hesapl ve ekonomik bayram çikolatas ve ekeri sunmak için elimizden geleni yaptk. Bu yl fiyat deiimlerini minimum miktarlarda tutmak için büyük çaba gösterdik.

Ana Sayfaya Git