10 projenin temeli atıldı

Diyarbakır'da 10 proje için toplu temel atma töreni düzenlendi

Haberler 13.09.2021 - 07:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Büyükehir Belediyesince, Millet Bahçesi, Cam Seyir Teras, Bilgi Evi, Kapal Semt Pazar ve Tarmsal Amaçl Havuz gibi projelerin yer ald toplu temel atma töreni gerçekletirildi.

Merkez Sur ilçesindeki çarkl Mahallesinde düzenlenen törende konuan Vali Münir Karalolu, Büyükehir Belediyesi olarak kentin her köesine deer katacak, vatandalarn yaam kalitesini artracak 10 ayr hizmetin temelini attklarn söyledi.

Diyarbakrn insanlk tarihi açsndan önemli merkezlerden biri olduunu belirten Karalolu, her medeniyetin bu topraklarda yaad dönemde kente deer kattn ifade etti.

Kendilerinin bu emaneti devraldn anlatan Karalolu, bir taraftan ehri imar ettiklerini dier taraftan ise çocuk, genç, kadn, yal, engelli ve muhtaçlara dokunacak sosyal proje yaptklarn dile getirdi.

Sosyal belediyeciliin en güzel örneklerinin yapld ehrin Diyarbakr olduunu ifade eden Karalolu, çocuklara yönelik bilgi evi, üniversite örencilerine yönelik ise akademi lise oluturduklarn, engellilere yönelik de mola evleri oluturacaklarn söyledi.

10 projenin temeli atld

Karalolu, unlar kaydetti:

Biz gece gündüz yoldur, caddedir, sokaktr, parktr, altyap ve üstyap diye koturuyoruz. 20 yldr, 30 yldr bu milletin geleceini çalanlar bizim yaptklarmza kötü diyemiyorlar. Ama unu diyorlar kardeim bu ehirde isizlik var isizlik, sen fabrika yapsana, istihdam alan olutursana. Nedir tutturmusunuz yol, cadde ve sokak yapyorsunuz. Hiç dünyada altyaps olmayan bir bölgeye yatrmn gittiini gördünüz mü? Yol olmayan, lojistik merkezi olmayan, içme suyu olmayan, kanalizasyonu olmayan, artma tesisi olmayan bir ehre yatrmcnn gittiini gördünüz mü? Biz bu altyap yatrmlaryla Diyarbakr yatrm yaplan ehir kategorisine sokuyoruz. Bunu görün artk. Bunu görmüyorsanz yaplan ie laf atmayn.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan ve bakanlarn destei, milletvekilleri, kaymakamlar, belediye bakanlarnn gayretleri ile Diyarbakr için üretmeye devam edeceklerini dile getiren Karalolu, yaplan eserlerin hayrl olmas temennisinde bulundu.

ehirdeki istihdam artrmak için de çok ciddi gayretleri olduunu anlatan Karalolu, Bakn, u anda birinci organize sanayi bölgemiz doldu. Beinci genileme sahas için çalyoruz. Tekstil organize sanayimizde 70 fabrikamz devam ediyor, 15i üretimine balad. kinci genileme alan dosyasn hazrlyoruz. Karacada organize sanayi bölgemizin altyap projeleri tamamland. nallah 2021 yl içerisinde altyap ihalesi yaplacak. Niye? Yatrmc gelsin hazr parseller bulsun, i olsun, a olsun, yatrm ve ihracat olsun diye. Bunlar görmeyenlerin, 40 yldr bu ehrin geleceini çalanlarn bu yaplanlara laf söyleme hakk yok. Ne olur gölge etmeyin baka bir ihsan istemiyoruz. Sadece gölge etmeyin. Biz Diyarbakr halkyla kurmu olduumuz gönül bayla Diyarbakrn hem yatrmn hem altyapsn Allahn izni ile çözeriz. dedi.

Ana Sayfaya Git