10 yıl vergi yok!

Ağbal: Teşvik belgesi aldığınız zaman 10 yıl süre ile vergi almayacağız.

Haberler 05.03.2017 - 12:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Erzurum Palandökende bir otelde düzenlenen Maliye Bakanl Defterdarlar çalma Toplantsna katlan Maliye Bakan Naci Abal, Süper Tevik Paket hakknda bilgi verdi. Konumasnn banda Türkiye ekonomisine deinen Abal, Türkiye ekonomisi 27 çeyrektir büyüme gösteren nadir ülkelerden bir tanesi. 2015te yüzde 4 büyüyerek baarl bir yl geçirdik. 2016 ylnda yüzde 3.2 büyüyeceimizi öngörüyoruz. Türkiyenin son iki yldaki büyüme oran yüzde 3.6dr. Türkiye global ekonomik krizden sonra da borcun milli gelire orann aaya çekebilmi nadir ülkelerdendir. 2009 global krizinden sonra borcun milli gelire olan orann 12 puan indirmiiz dedi.

Katma deerli üretime tevik etmenin uzun vadede ekonomiyi daha da yukarya tayacak bir alan olduuna dikkat çeken Abal, Öncelikle farkl kanunlarda AR-GEye tevik veren düzenlemeler vard. Bata gelir ve kurumlar vergisi olmak üzere. Bütün düzenlemeleri tek bir AR-GE kanunda topladk. uanda iletmelerimiz ben bir AR-GE yaparsam hangi teviklerden yararlanrm dediinde sadece bu kanuna bakmak suretiyle bütün düzenlemelerden yararlanabilir eklinde konutu.

SÜPER TEVK PAKET

Süper Tevik Paketi hakknda bilgi veren Bakan Abal, yatrmc odakl gelitirilen paket ile ilgili olarak unlar söyledi: Tevik sistemi kapsamnda en çarpc deiiklik proje bazl süper tevik sistemidir. Artk yatrmc kendisine sunulan hazr bir paketi kabul etmek durumunda deil. Yatrmn ölçeine, alanna ülke için arz ettii stratejik önemine ve salayaca katma deere bal olarak her bir yatrmc için yatrmcya özel tevik belgesi verme imkann getirdik. Bu düzenleme önemli imkanlar da beraberinde getirdi. 10 yla kadar vergi tatil. Yani tevik belgesi aldnz zaman o yaptnz alanda 10 yl süre ile normal bildiimiz yatrm katk oran dnda hiçbir ekilde vergi almayacaz. Bu tevik sisteminde arsa bedava. Hazineye ait tanmazlar hiçbir ücret ödemeden dorudan doruya bu yatrmlarda kullanabileceksiniz.

YENDEN YAPILANDIRMAYA BÜYÜK LG

Yeniden yaplandrmaya da deinen Abal, vatandan bu düzenlemeye büyük ilgi gösterdiini söyledi. Daha önce 2004 ve 2011 yllarnda da yeniden yaplandrma imkanlar getirdiklerini hatrlatan Abal, O tarihlerdeki kanun çerçevesinde yaplan ilk tahsilatlarla bunu karlatrdmz zaman, burada olaanüstü bir tahsilat gerçekletirdik ifadelerini kulland.

Abal, mevcut konjonktüre de dikkati çekerek, 31 Ocak 2017 tarihi itibaryla, yeniden yaplandrmadan vergi, prim ve dier alacaklar olarak 15,1 milyar lira tahsilat yaptk. Bu olaanüstü bir rakam diye konutu.

Ana Sayfaya Git