100 bin liralık hibe başvurusu

Tarım ve Orman Bakanlığınca kırsal kalkınmaya katkı sağlamak, köyden kente göçü önlemek ve eğitimli girişimcileri desteklemek amacıyla 4 pilot ildeki girişimcilere 100 bin liraya kadar hibe desteği verilecek.

Haberler 24.12.2019 - 10:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tarm ve Orman Bakanlnca, krsal kalknmaya katk vermek, köyden kente göçü önlemek ve eitimli giriimcileri desteklemek için zmir, Mardin, Amasya ve Düzcedeki giriimcilere 100 bin liraya kadar verilecek hibe destei için bavurular yarn balyor.

Krsal Kalknma Destekleri Kapsamnda Krsal Kalknmada Uzman Eller Projelerinin Desteklenmesi çerçevesinde verilecek destekle tarm, hayvanclk, ormanclk, gda ve su ürünleri alanlarnda eitim veren meslek yüksekokulu veya üniversitelerden mezun gençlerin, krsal alanda istihdamna katk salanmas amaçlanyor.

Uzman Eller Projesiyle söz konusu sektörlerde giriimciliin desteklenmesi hedefleniyor. Bu kapsamda, 2019-2020 döneminde, pilot il seçilen Amasya, Düzce, zmir ve Mardindeki projelere hibe destei salanacak.

Bu destek, krsal alanda yaayan ve yaamay taahhüt eden, ilgili okullardan mezun kiilerin uygulayaca bitkisel ve hayvansal üretim, su ürünleri üretimi, yöresel tarm ürünleri, tbbi ve aromatik bitki üretimiyle bu ürünlerin ilenmesi, depolanmas ve paketlenmesine yönelik projeleri kapsayacak.

Ayrca büyükba ve küçükba hayvan yetitiricilii, ar yetitiricilii, bal üretimi, ipek böcei yetitiricilii ve tesis yapm, midye ve kara salyangozu entansif üretim tesislerinin de aralarnda olduu birçok proje desteklenecek.

Projeden yararlanmak isteyenler ön bavurular Tarm ve Orman Bakanlnn web sitesi (www.tarimorman.gov.tr) üzerinden yarndan itibaren yapabilecek, bavurular 40 gün sürecek.

Kesin bavurular, giriimcinin ikamet ettii yerleim biriminin bal olduu bakanlk il müdürlüklerine ahsen gerçekletirilecek.

Hibe ödemesinin yaplabilmesi için proje yatrmnn tamamlanm olmas gerekecek.

- Hibe desteine üreticiden olumlu tepki

Türkiye Damzlk Koyun Keçi Yetitiricileri Merkez Birlii (TÜDKYEB) Genel Bakan Nihat çelik, AA muhabirine yapt açklamada, Türkiyede tarma verilen desteklerin üreticileri ayakta tuttuunu söyledi.

Hibe desteinin genç çiftçileri tevik edeceini ve tarma faydal olacan dile getiren çelik, Türkiyenin gelecei olan küçükba hayvanclk sektörüne yatrm yapmak isteyenler için 100 bin liraya kadar olan hibe bizi sevindirdi. Bu hayvan saysnn artmasna da katk salayacaktr. dedi.

çelik, u an için 4 il için verilen destein tüm illere yaylmas gerektiine de iaret etti.

Su Ürünleri Kooperatifleri Merkez Birlii Bakan Ramazan Özkaya da kendi sektörlerinde mühendislerin istihdam ile ilgili sorunlar bulunduunu belirterek, 100 bin liraya kadar verilecek hibeler, sektördeki uzman su ürünleri mühendislerinin istedikleri uygun alanlarda i kurabilmelerine imkan salayacaktr. Bu durum sektörümüz açsndan umut vericidir. deerlendirmesinde bulundu.

Ana Sayfaya Git