100 günlük icraat Diyarbakır'da da başladı

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu önderliğinde Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO), oda yönetimi ve üyeleriyle çalışma ve değerlendirme toplantısı yapıldı.

Haberler 08.08.2018 - 09:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DTSO ve Diyarbakr Valisi Hasan Basri Güzelolu önderliinde 100 günlük icraat program çerçevesinde çalma ve deerlendirme toplants yaplarak Diyarbakr daha iyi noktalara tama planlar tartld. Cumhurbakannn 100 günlük icraat program balnda Diyarbakrda balayan projelerin deerlendirmesini yapacaklarn söyleyen Vali Güzelolu, Diyarbakr daha iyi ve kalknm bir gelecee tama sürecinde olduklarn belirtti. Vali Güzelolu, Bu programn temel hedefi ülkemizin gelimesi, kalknmas, daha mutlu güzel yarnlara ulamas, insan merkezli bir yönetim anlaynn hayata geçmesi ve özelikle kalknmann yerelden balayarak her boyutu ile her aamada canl tutulmas ve sürdürülmesidir. Bu perspektifte Cumhurbakanmzn kamuoyuna paylat 100 günlük icraat program balnda bizde Diyarbakrda kamu, özel ve sivil tüm birleenler bize düen sorumluluklar i ve ilemlerine getirme bu perspektifte Diyarbakrmz daha iyi ve kalknm bir gelecee tama sorunu içerisindeyiz. Diyarbakrda kalknma gelime adna kaybedilen yllar bu noktada PKK terör örgütü bata olmak üzere tüm terör örgütlerinin bu kentin gelimesine dönük ihanetlerini de not etmek istiyoruz. Artk bu kentin insanmzn ve ülkemizin kaybedecek bir an bile yoktur. Amacmz hedefimiz hiç zaman kaybetmeden insan merkezli bir kalknmay ve Diyarbakr bir bütün olarak daha güzel yarnlara kavuturmay salamaktr. Bugün burada bulunan birleenleri üniversitemizden balayarak imdiden bunun hazrlklarn yapmak zorunda ve çabasndayz. Özellikle iyi tarm uygulamalar, ürün deseninin gda sanayine katk salayacak boyutunda deiim salamas, çiftçilerimizin eitilmesi, çiftçi birliklerinin ürün sat ve bunun sanayiye dönüümünü salayacak iletmelerin temin edilmesi ve gelecek perspektifte gda sanayide dünya çapnda bir merkez olacak Diyarbakrmzda imdiden bununla ilgili alt yaplarnn üretilmesi gündemimizde ve devam eden çalmalar perspektifinde dedi.

Diyarbakr hak etmedii bir yerdedir

Diyarbakr Ticaret ve Sanayi Odas Bakan Mehmet Kaya, DTSO olarak toplantda Diyarbakrn gelecei için çalmalarda destekçisi olacan belirtti. Kaya, Kentimizde geçmite yaanan baz olaylardan dolay ekonomik rakamlar anlamnda istenilen seviyede deil. Kentin tarihine baktmz zaman bu kentin geçmi yllarda Türkiyenin sosyoekonomik gelimesi sralamasnda 3. sralarda olduu günlerden bugün maalesef hangi yaam endeksini elimize alrsak alalm son 20 yl arasnda i dinamii bulunduu konum zenginlikleri genç nüfusu, yer alt ve yer üstü kaynaklarna baktmz zaman aslnda hak etmedii bir yerde olduunu çok net olarak görebiliyoruz. Tabi burada kendimize de bir ine vurmalyz. Kendi i çalmalarmz oluturmadmz ve kendimiz bölgemize yatrm yapmadmz sürece sadece dardan yatrmc beklemek ve dardan teviklerle kentin kalknma olana yoktur. Bu anlamda valimizin giriimini çok önemsiyoruz. DTSO olarak ve sürekli birlikte hareket ettiimiz sivil toplum kurulular ile birlikte valimizin önderliinde balatlacak olan bu çatmalarn her anlamda destekçisi olmayla ilgili elimizden gelen tüm çabay göstereceiz. Bugün valimizin bakanlnda kentimizin dier sorunlar ile ilgili nasl bir yol izlenecek, neler yapacaz tüm bürokrat arkadalarmzla birlikte önemli bir süreç balatacaz diye konutu.

Ana Sayfaya Git