11 Haziran'da sona erecek

Şehirler arası sefer yapan otobüs firmaları, Ramazan Bayramı tatili süresince ek seferler düzenleyebilecek. Ek sefer izni 30 Mayıs'ta başlayacak, 11 Haziran'da sona erecek.

Haberler 17.05.2019 - 02:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ehirler aras sefer yapan otobüs firmalarnn Ramazan Bayram tatili süresince yapaca ek seferler için izin süresi 30 Maysta balayacak, 11 Haziranda bitecek.

Ulatrma ve Altyap Bakanl Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüünce yaymlanan genelgede, Ramazan Bayram tatili süresince yolcu potansiyelinin önemli ölçüde artmasnn beklendii ifade edilerek, vatandalarn ehirler aras seyahat talebinin mevcut tarifeli yolcu tamas yapan otobüslerin kapasitesiyle karlanmasnn zor olaca bildirildi.

Bu dorultuda, ehirler aras sefer yapan otobüs firmalarnn Ramazan Bayram tatili süresince ek seferler düzenlemesine izin verildi.

EK SEFERLER YAPILABLNECEK

Otobüsler için ek sefer izni 30 Maysta balayacak. B1 ve D1 yetki belgesi sahibi firmalar, zaman tarifesine bal olmadan B2 ve D2 yetki belgeli 25 ve üstü koltuk kapasitesine sahip araçlar 11 Hazirana kadar kullanabilecek.

Karayolu ulatrma hizmetlerinde herhangi bir aksamaya meydan verilmemesi amaçlanan düzenlemeyle vatandalarn madur olmasnn önüne geçilecek.

Öte yandan, firmalara, tarifeli yolcu tamacl hat listesinin dna çkmamalar, ücret tarifelerine uymalar, tamalardaki sorumluluu üstlenmeleri ve tama faaliyetlerine ilikin Ulatrma Elektronik Takip ve Denetim Sistemine bildirimde bulunmalar zorunluluu getirildi.

B2 yetki belgesi uluslararas tarifesiz, D2 belgesi de yurt içi tarifesiz otobüs seferlerine çkacaklara veriliyor.

Ana Sayfaya Git