12 metrekarelik dükkanı vardı!

DİYARBAKIR'da, 12 metrekarelik dükkanda tatlı imalatı yaparak işe başlayan Yılmaz Elaldı, devletin verdiği teşviklerle kurduğu 3 fabrika ve 18 şubesinde 500 kişiye istihdam sağlıyor. Hedefinin bu yıl sonuna kadar bin kişi istihdam etmek olduğunu anlatan Elaldı, "Diyarbakır'da hendek olaylarında herkes yatırımlarını durdururken ve burayı terk etmeyi düşünürken, biz yatırımlarımıza hız verdik. Amacımız istihdam sağlamak" dedi.

Haberler 20.01.2020 - 10:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Balar ilçesindeki 12 metrekarelik dükkanda 30 yl önce kadayf imalatyla ie balayan pastane iletmecisi Ylmaz Elald, devletin verdii tevikleri yatrma dönütürerek 3 fabrika kurup Türkiye genelinde 18 ubeli pastane zincirini oluturdu. 500 kiiye istihdam salayan Elaldnn 2020 yl sonu hedefi, çalan saysn bine, ube saysn ise 35 çkarmak.

CUMHURBAKANIMIZIN çARISINA UYDUM

12 metrekarelik küçük i yerinden bu seviyeye ulamann kolay olmadn anlatan Elald, 30 yla yaylan bir tecrübeyle birlikte devletin verdii tevikleri doru kullanarak bu seviyeye geldik. Devletin, imalathanelere ve üreticilere dönük verdii teviklerden faydalandk. Cumhurbakanmz Recep Tayyip Erdoann i insanlarna çars olmutu, demiti ki; Kaliteli yapn, ucuz satn, çok satn, çok kar edin. Cumhurbakanmzn bu laflarn kulamza takarak yola çktk ve bu konuma geldik dedi.

SOUK BAKLAVAYI TÜRKYEYE KAZANDIRDIM

Pastane zincirlerinde sattklar tüm ürünleri kendilerinin ürettiini söyleyen Elald, temel amacnn yenilikçi olmak olduunu belirtti. Souk baklavay ilk kendilerinin ürettiini vurgulayan Elald, Bugün Türkiyeye dalga dalga yaylan souk baklavamz var. Souk baklavann patenti ve isim hakk bizde, bunu icat eden biziz ve bunu Türkiyeye hediye olarak vereceiz dedi.

HENDEK OLAYLARINDA HERKES YATIRIMINI DURDURDU, BZ SE HIZ VERDK

Elald, terör örgütü PKKnn bölgede balatt hendek-barikat olaylar srasnda birçok kii yatrmlarnn durdurduu, kendileri ise yatrmlarna hz verdiini söyledi. Elald, baarsnn temel esaslarndan birinin de iini laykyla ve düzgün yapmak olduunu ifade ederek, unlar söyledi:

TSEde helallik belgesine kadar birçok kalite ve standart belgelerimiz var. Corafi aret Belgesine de sahibiz. Diyarbakrda hendek olaylarnda herkes yatrmlarn durdururken ve buray terk etmeyi düünürken, biz yatrmlarmza hz verdik. Amacmz istihdam salamak ve ülke ekonomisine katma deer katmak oldu.

Ana Sayfaya Git