12 milyon emekliyle ilgili önemli gelişme

SGK emeklilere verilecek promosyonlarla ilgili bankalarla yapılacak olan protokolü hazırladı. Promosyon ödemeleri Mart ayı itibariyle başlayacak.

Haberler 21.01.2017 - 08:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

12 milyon emekliyle ilgili önemli gelime bankalar imza için Ankaraya çard. Emekli promosyonlar Mart ayndan itibaren datlmaya balanacak.

Edinilen bilgiye göre SGK, hem Ziraat, Halk ve Vakf Bank hem de PTT Bank ile özel bankalar emekli promosyonlaryla ilgili protokol imzalayacak. Yaklak 15 gün önce 4.2 milyon emeklinin maa ald bankalarla SGKde toplant yaplm, Babakan Yldrmn açklad promosyon artlar kendilerine anlatlmt. SGK yetkilileri Hürriyete, söz konusu toplantda özel bankalarn promosyona ilikin bir itirazda bulunmadn, konuyu yetkili organlarndan deerlendireceklerini açklamlard.

Aradan geçen 15 günün ardndan yetkililer, bu hafta promosyon protokolünü tamamladklarn ve önümüzdeki hafta tüm bankalarla tek tek görüüp imzalarn atlacan söylediler. Hürriyete konuan yetkililer, çalma ve Sosyal Güvenlik Bakanmz Mehmet Müezzinolunun onayndan sonra protokol imzalarn önümüzdeki hafta bitirmeyi planlyoruz dediler.

MARTTA DAITILACAK

Yetkililer, Mart ayndan itibaren de emeklilerin maa promosyonlarn alabileceklerini ifade ettiler.

Babakan Binali Yldrm, 1000 lira altnda emekli maa alanlara 300 lira; 1000-2000 lira aras 375 lira; 2000 lira üzerine 450 lira promosyon verileceini duyurmutu. Ancak yaklak 7.5 milyon emeklinin maa ald Ziraat, Halk ve Vakfbank ile promosyon konusunda anlalm 4.2 milyon emeklinin maa ald PTT Bank ve dier bankalarla ise görüme yaplmamt. Hürriyetin 4.2 milyon emeklinin durumunu gündeme getirmesi sonrasnda SGKnin ilgili bankalarla görüme yapaca nihayetinde Babakann söyledii gibi tüm emeklilerin bu promosyondan yararlanaca vurgulanmt.

Ana Sayfaya Git