"12 saat önce" şartı kaldırıldı

Sefer başlayıncaya kadar talepte bulunulması halinde, daha önce düzenlenen yolcu bileti yerine, ikinci bir talimata kadar 6 ay geçerli açık bilet düzenlenebilecek

Haberler 06.10.2021 - 00:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ulatrma ve Altyap Bakanl, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri sonrasnda otobüs yolculuu yapacak vatandalarn madur olmamalar için açk bilette 12 saat önce artn, sefer balayncaya kadar olarak deitirdi.

Bakanlktan yaplan yazl açklamada, Kovid-19 salgnnn tüm dünyada olduu gibi Türkiyede de tehdit durumuna geldiine iaret edildi. Açklamada, virüsün yaylmnn önlenmesi amacyla Türkiyede gerek Ulatrma ve Altyap Bakanlnca gerekse dier bakanlklarca koruyucu tedbirlerin alnmas gerekliliinin ortaya çkt ifade edildi.

Karayolu Tama Yönetmeliine göre otobüs hareket saatinin 24 saat öncesine kadar yaplacak müracaatlarda, bilet ücretinin tamamnn iade edildii, otobüs hareket saatinden 12 saat öncesine kadar yaplacak müracaatlarda ise firmann 6 ay geçerli açk bilet düzenlemek zorunda olduu anmsatlan açklamada, unlar kaydedildi:

12 SAAT ARTI KALDIRILDI

çileri Bakanlnn genelgesiyle 6 Eylülden itibaren a süreci tamamlanmayan veya hastal geçirmemi kiilerin uçak, otobüs, tren veya dier toplu ulam araçlaryla gerçekletirecekleri ehirleraras seyahatleri için 48 saat önce yaplan negatif sonuçlu PCR testi zorunluluu getirilmesi kararlatrld. Ancak, daha önce yolcu bileti alm olan vatandalarn, sefer balamadan önce genelgede öngörülen asgari kriterleri salayamadklarndan dolay seyahat edemedikleri, bu nedenle yolcu bileti için ödedikleri ücretin iadesini alamadklar veya açk bilete çeviremedikleri belirlendi.

Yaanabilecek maduriyetlerinin önüne geçilmesi için Karayolu Tama Yönetmeliine göre düzenleme yapld belirtilen açklamada, Önceden otobüsle seyahat etmek için yolcu bileti alan ancak sefer balamadan a ve PCR kriterlerine uygun olmad tespit edilen yolcular için sefer balayncaya kadar talepte bulunulmas halinde daha önce düzenlenmi yolcu bileti yerine ikinci bir talimata kadar 6 ay geçerli açk bilet düzenlenebilecek. ifadeleri kullanld.

Ana Sayfaya Git