125 liradan satılıyor

Mardin’de aşırı yağışlar sonrası ortaya çıkan Dolaman mantarı, köylülerin geçim kaynağı oldu. Son iki yıldır görülmeyen mantarları toplayan köylüler, pazarda kilosunu 125 liradan satmaya başladı.

Haberler 25.04.2019 - 10:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardinde, yaklak iki yl aradan sonra youn yalar sonras ortaya çkan, halk arasnda Dolaman mantar olarak bilinen Trüf mantar, köylülerin geçim kayna oldu. Mantarlar toplayan köylüler, besin deeri yüksek gdann kilosunu 125 liradan satmaya balad.

Mardinde ar yalar, topran altnda gizlenen besin deeri yüksel gdalar da gün yüzüne çkard. 2 yldr köylülerin bulamad ve bu yl, youn yalar sonucu gün yüzüne çkan, nadir görülen Dolaman mantar Mardin krsalnda köylüler tarafndan bulundu. Tarihi Mardinde pazara getirilen Dolaman mantar özelikle ifa bekleyen hastalar ve bebekleri olan aileler tarafndan tercih ediliyor.

Kilosu 125 liradan satlyor

Hal esnafndan Hikmet Ak, 2 yldr tezgahta bulunamayan Dolaman mantarnn bu yl ar yalar sonucu tekrar yetitiini söyledi. çok nadir görülen Dolaman mantarnn deerli olduunu kaydeden Ak, Ar ya ve imeklerle birlikte bölgede buluyoruz, çok nadir olur. Köylüler 15 kilo bulabilmi getirdi. çok deerlidir, yemein içinde patates gibi piirilerek kullanyor. Bu yl 125 liradan sata sunduk. Bunu bilen alyor deerlidir dedi.

Ana Sayfaya Git