12.5 milyon emekliye çifte bayram

Sosyal Güvenlik Kurumu, Ramazan Bayramı için hazırlıklarını yaptı. Emekli ikramiyeleri 27-31 Mayıs tarihleri arasında hesaplarda olacak. 12.5 milyon kişiye ikramiye verilecek.

Haberler 10.05.2019 - 11:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bu yl yaklak 12.5 milyon kii bayram ikramiyesi alacak. Emekli ikramiyeleri 27-31 Mays tarihleri arasnda Ramazan Bayramndan önce hesaplarda olacak. Ramazan Bayram için emekli ve hak sahiplerine yaklak 12 milyar lirann üzerinde ikramiye ödenecek. Maa 600-999 lira arasnda olan 220 bin emeklinin geliri de bin liraya çkarld. Böylece bin lirann altnda bayram ikramiyesi alan tek bir vatanda kalmad. Ödemelerin yatrld tarihe kadar emekli ayl balananlar da bu yln ilk ikramiyesinden yararlanacak.

E DE çOCUK DA ALIYOR

Geçen yl emekliler ve hak sahiplerine toplam 20.7 milyar lira bayram ikramiyesi, 4.2 milyar lira promosyon ödendi. Bu yl da yaklak 12.5 milyon kii bayram ikramiyesi alacak. Ylda 2 ikramiyeden vefat eden emeklilerin hak sahibi yaknlar da yararlanabilecek. Dul ve yetimler ikramiyeden hisseleri orannda faydalanacak. Hem e hem çocuk ikramiye alabilecek. Gelime hzndan pay alamayan yaklak 1.9 milyon emeklinin intibak düzenlenirken, bu yl bin lira alt aylklarda iyileme yapld. Yasal düzenlemeyle 600-999 lira arasnda maa alan 220 bin kiinin geliri de bin liraya tamamlad. Böylece bin lirann altnda bayram ikramiyesi alan tek bir emekli kalmad.

TAKVM AçIKLANACAK

Emekliler geçen yl Ramazan Bayramnn ardndan Kurban Bayramnda da ikramiye ald. Emeklilere üçüncü kez bayram ikramiyesi ödemelerine ilikin hazrlklar tamamland ve ödemelerinin yaplaca tarihler Sosyal Güvenlik Kurumu tarafndan duyurulacak. Geçen yl 7-8 Haziran olmak üzere iki günde ödeme yaplmt. Ödemelerin yatrld tarihe kadar emekli ayl balananlar da bu yln ilk ikramiyesinden yararlanabilecek. Austosta emekliler için yine ikramiye ay olacak. Emeklilere, bu yln ikinci bayram ikramiyesi ödenecek. Kurban Bayram 11-14 Austosta kutlanacak. Arife günü 10 Austos Cumartesi gününe denk geliyor. kramiyenin de 5-9 Austosta ödenmesi bekleniyor. Bu tarihe kadar emekli olanlar da bin liralk ikramiyeden yararlanacak. lk ikramiyeden sonra emekli ayl balananlar 2019u bin lira ikramiye ile kapatacak.

çFT MAATA NE OLACAK?

Birden fazla dosyadan gelir ve aylk alanlara ise en fazla ödenee imkn veren tek dosya üzerinden ödeme yaplacak. Hem kocasndan hem babasndan veya annesinden ölüm ayl alan kiilerin ikramiyesi, 2 dosyadan hangisinde ölüm ayl oran daha yüksek ise o dosya baz alnarak ödenecek. Örnein; dul e hem babasndan hem kocasndan aylk alyorsa ve kocasndan dolay ald ölüm aylnn oran yüzde 50, babasndan dolay ald ölüm ayl oran yüzde 25 ise ikramiyesi 500 lira olacak.

YILDA K KEZ VERLYOR

Ylda 2 kez biner lira bayram ikramiyesini emekliler ve maluller tam olarak alyor. Eer emekli vefat etmise, ikramiyeden hak sahibi e ve çocuklar da yararlanyor. Bu kiiler ikramiyelerden hisseleri orannda alyor. Vefat eden emeklinin ayln sadece ei alyorsa ve hisse oran yüzde 75 ise ee yaplacak bayram ikramiyesi ödemesi 750 lira olarak ödeniyor. Ein yüzde 50, 2 çocuunun yüzde 25er hissesi varsa, ein ikramiyesi 500 TL, çocuklarnki ise 250er TL ödeme yaplyor.

KMLER KRAMYE ALABLYOR?

SGKdan aylk alan SSK, Ba-Kur, Emekli Sand emeklileri, ölüm ayl alanlar, ehit yakn ve gaziler, vazife ve harp malullüü ayl alan er ve erbalar, geçici köy korucular, eref ayl alanlar, ampiyon sporcular, Kore, Kbrs ve stiklal Sava gazileri, terörden zarar görmesi nedeniyle aylk balanan siviller ile bunlardan hayatn kaybedenlerin hak sahipleri bayram ikramiyesi alacak.

Ana Sayfaya Git