136 bin firmanın KOSGEB taksitleri 3 ay ertelendi

KOSGEB'in kredi destek programından faydalanan ve bankalara ödemeleri devam eden 136 bin KOBİ'nin nisan, mayıs ve haziran aylarına tekabül eden 713 milyon lira tutarındaki borçlarında ertelemeye gidildi. Ertelemeden kaynaklanan finansman maliyetini KOSGEB karşılayacak.

Haberler 08.04.2020 - 11:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

KOSGEBin kredi destek programndan faydalanan ve bankalara ödemeleri devam eden 136 bin KOBnin, nisan, mays ve haziran aylarndaki kredi taksitleri 3 ay ertelendi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlndan yaplan açklamaya göre, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan bakanlnda video konferans yöntemiyle gerçekletirilen kabine toplantsnda, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamnda alnan önlemler ve bunlarn ekonomiye yansmalar deerlendirildi.

136 BN FRMANIN KOSGEB TAKSTLER 3 AY ERTELEND

Toplant sonrasnda açklama yapan Cumhurbakan Erdoan, vergi, sigorta ve kredi geri ödemelerine salanan kolaylklara bir yenisini daha eklediklerini ve KOBlere, banka kredi ödemelerini erteleme imkan saladklar müjdesini verdi.

Erdoan tarafndan açklanan düzenleme ile Kovid-19 salgnnn etkilerinin azaltlmas için reel sektöre destek olmak amacyla KOSGEB tarafndan uygulanan kredi destek programlarndan faydalanan iletmelere bir kolaylk getirildi. Bankalara kredi ödemeleri devam eden iletmelerin nisan, mays ve haziran aylarndaki kredi taksitlerinde 3 ay ertelemeye gidildi.

KOSGEBin kredi destek programlar kapsamnda bankalardan kredi kullanan 136 bin 255 iletme bulunuyor. Bu iletmelerin nisan, mays ve haziran aylarna tekabül eden borçlar 713 milyon lira tutuyor.

Erteleme karlnda iletmeler herhangi bir masraf ödemeyecek. Ertelemeden kaynaklanan finansman maliyetini de KOSGEB karlayacak.

- BAKAN VARANK MÜJDEY TWTTERDAN PAYLATI

Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank da Cumhurbakan Erdoan tarafndan açklanan KOSGEBin kredi destek programna ilikin Twitter hesabndan paylamda bulundu.

Paylamnda, destek paketinin 136 bin 255 iletme için hayrl olmas temennisinde bulunan Varank, Kovid-19 ile mücadele kapsamnda daha önce duyurulan KOSGEB tedbirlerine de yer verdi.

Ana Sayfaya Git