1,5 milyon kişiye ilave istihdam sağlandı

İstihdam teşvikleriyle birlikte iş dünyasının ülkenin geleceği için elini taşın altına koyduğunu belirten DTB Başkanı Engin Yeşil, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısına kayıtsız kalmayan iş dünyası istihdamda tarihi bir başarıya imza atarak, Ocak 2017’den bu yana 1,5 milyon kişiye ilave istihdam sağlandığını vurguladı.

Haberler 27.12.2017 - 09:02 Son Güncelleme : 27.12.2017 - 09:04

DTB Bakan Engin Yeil, Cumhurbakanlnn himayelerinde ve ev sahipliinde, çalma ve Sosyal Güvenlik Bakanl ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birlii (TOBB) tarafndan düzenlen stihdam uras ve stihdam Seferberlii Ödül Törenini deerlendirdi. stihdam Seferberlii Ödül Törenine, Türkiyenin dört bir tarafndan Cumhurbakanl Külliyesine gelen 2 bin civarnda oda-borsa üyesi ve i dünyas temsilcisinin katldn anlatan DTB Bakan Yeil, Cumhurbakanmz, 7 ubat 2017de düzenlenen TOBB Türkiye Ekonomi urasnda stihdam Seferberliini balatmt. TOBB üyelerini en az 1 ilave istihdam salamaya davet etmiti. Babakanmz ve hükümetimiz tarafndan verilen tarihi istihdam tevikleriyle birlikte i dünyas da ülkemizin gelecei için elini tan altna koydu. Cumhurbakanmzn çarsna kaytsz kalmayan Türk i dünyas istihdamda tarihi bir baarya imza att, Ocak 2017den bu yana 1,5 milyon kiiye ilave istihdam salad. stihdam art salayan bütün firmalarmza teekkürlerimizi sunuyoruz dedi.

Diyarbakrda 12 bin 556 ek istihdam

2017 ylnda balatlan istihdam seferberliinde Diyarbakr i camias olarak 10 bin ek istihdam hedefinin belirlendiini hatrlatan Yeil, 2017 ocak ve eylül SGK verilerine göre ek istihdam olarak 12 bin 556 kii olarak gerçeklemitir. stihdam Seferberlii Ödül Töreninde ülkemizin geleceine yatrm yaparak Ocak 2017den bu yana istihdamlarn artran, ilave istihdam salayan sektörlerimiz ve firmalarmz, kadn-genç ve engelli istihdamn en çok artran firmalarmz ödüllendirildi. Bu firmalar ayrca tebrik etmek gerek diye konutu.

TOBB camias geleceine yatrm yapyor

Yeil, TOBB ve oda-borsa camiasnn, geçmite olduu gibi bugün de Türkiyenin geleceine yönelik yatrm yapmaya devam ettiini anlatarak, Türkiye, daha çok zengin olsun, daha hzl kalknsn, daha fazla istihdam salasn diye i dünyasnn önü daha çok açlsn diye durmadan çalyor. dünyasnn gündemindeki meseleleri topluyor, bunlara çözüm önerisi gelitiriyor ve Babakanmz ve hükümetimiz nezdinde bu sorunlarn çözüme kavumas için youn çalmalar yürütüyor. Bu süreçte TOBB ve oda-borsa camias ile çalma ve Sosyal Güvenlik Bakanl birlikte sahaya indi. Yaplan ziyaretlerde bata oda-borsalar olmak üzere i dünyas kurulularyla, esnaflarla ve içilerle bir araya geldiler. stihdam seferberliine illerde valiler ve oda-borsa bakanlar sahip çkt. Vali bakanlnda tüm i dünyasnn katlm ile illerde toplantlar düzenlendi. Oda-borsalar üyelerine istihdam seferberlii kapsamnda hayata geçirilen tevik ve destekleri anlattlar. TOBB ve oda-borsalar, istihdam seferberliinin daha çok kiiye ulamas için bu i olur ismiyle bir tantm kampanyas düzenledi. Bugün geldiimiz noktada bu i oldu diyebiliriz artk. stihdam seferberlii, milyonlara i, milyonlara a oldu. Sonunda istihdamla büyüyen Türkiye oldu ifadelerinde bulundu.

Ana Sayfaya Git