15 ülkeye çelik termos ihracatı

Kentte faaliyet gösteren bir firma tarafından üretilen çelik termoslar, 15 ülkeye ihraç ediliyor

Haberler 01.10.2019 - 10:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfada bir firma tarafndan üretilen çelik termoslar, 15 ülkeye ihraç ediliyor.

anlurfa 2. Organize Sanayi bölgesinde 42 dönüm alan üzerindeki fabrikada 3 ortayla üretim yapan ve 145 kiiye istihdam salayan i adam Mahmut Ylmaz, geçen yl aralarnda Almanya, Finlandiya, talya, Rusya, Ukrayna, Gürcistan ve Msrn bulunduu 15 ülkeye 6 milyon dolarlk ihracat yapt.

Termosan çelik Yönetim Kurulu Bakan Ylmaz, Uzak Doudan termos ithal ederken bugün ihracatç konumuna yükseldiklerini söyledi.

Ylmaz, 30 yl önce çinden termos ithal ettiini daha sonra bu ii arkadalaryla kendilerinin yapmaya karar verdiklerini anlatarak, Memleketimizde fabrika kurarak ithal ettiimiz ürünü ihraç etmeye baladk. u anda 145 kiiye istihdam salyoruz. Yl sonuna doru 200 kiiyi istihdam etmeyi düünüyoruz. dedi.

Geçen yl ülke ekonomisine 6 milyon dolarlk katk saladklarna dikkati çeken Ylmaz, öyle devam etti:

Bu yln rakamlar henüz belli deil ama gelecek yl inallah 10 milyon dolar yakalamay hedefliyoruz. Ülkemizin ve anlurfamzn ekonomisine katk saladmz için mutluyuz. Ürettiimiz çelik termoslar 3 ktada bulunan dünyann 15 ülkesine gönderiyoruz. Daha önce çinde ithal ettiimiz çelik çay termoslar 201 çelikle üretim yaplyordu. Biz 304 çelikle üretim yapyoruz. 304 çelik mutfak sektöründe kullanlan en üst düzey çeliktir. Ürünlerimiz 0,33 mm ile 5 litre boyutundadr.

- Tüm gücümüzle çalmaya devam ediyoruz

Ylmaz, u anda 18 çeit termos ürettiklerini belirterek, Her ülkenin tercihi farkl oluyor bizler de ona göre üretim yapyoruz. Ürünlerimizi aralarnda Almayan, Finlandiya, talya, Rusya, Ukrayna, Gürcistan ve Msrn bulunduu 15 ülkeye gönderiyoruz. Türkiye pazarnn yüzde 70ne sahibiz. Ülkemizin kalknmas ve ekonomiye daha fazla katk sunmak için tüm gücümüzle çalmaya devam ediyoruz. Özellik yatrmclar buraya davet ediyorum. Buras yatrm için çok ideal bir yer. diye konutu.

- Termosun ortalama ömrü 5 yldr

Ürettikleri termosun garantili olduuna iaret eden Ylmaz, unlar kaydetti:

Bir ürün aldnzda içine bakp 304 logosu varsa iyi çelikten üretilmitir, gönül rahatlyla kullanabilirsiniz. Bir termosun ortalama ömrü 5 yldr. Tüketiciler termosun ömrünü uzatmak istiyorlarsa baz eylere dikkat etmeleri gerekiyor. Scak için kullanacaksa termosu scak suyla çalkalayp kullanmas gerekir. çinde içecein daha uzun süreli scak tutmasna yardmc olacaktr. Ayn eyi souk için kullanacaksa bunlara dikkat etmesi gerekir. Bizim ürünlerimiz 12 saat scaa, 24 saatte souya garantili veriyoruz.

- Termosu sadece suyla temizleyin

Firma Üretim Müdürü Zafer Aydemir, üretilen termoslarn bütün aamalarn kendileri yaptklarn söyledi.

Termosun temizliinde deterjan kullanlmamasna gerektiini aktaran Aydemir, Üretilen ürünler, sala uygun ve kaliteli. Tüketicilerin ürün kullanmnda dikkat etmesi gereken eyler var. Örnein ürünü uzun süre kullanmak istiyorsanz termosu deterjanla ykamayn. Deterjanda bulunan kimyasal ürüne zarar veriyor. Termosu sadece suyla temizleyin. dedi.

Ana Sayfaya Git