16 yaşından küçük çocukların fındık hasadında çalışması yasaklandı

ORDU'da yaklaşan fındık hasadı öncesinde, Valilik tarafından fındık bahçelerinde 16 yaşından küçük çocukların çalıştırılması yasaklandı.

Haberler 16.07.2017 - 11:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Her yl Dou ve Güneydou illerinden binlerce mevsimlik içinin akn ettii Orduda 16 yandan küçük çocuklarn fndk toplamada çaltrlmas yasakland.

Vali Yardmcs Ekrem Yaman Bakanlnda, Ordu Ziraat Odalar l Koordinasyon Kurulu Bakanlnn talebi üzerine Valilik Toplant Salonunda 2017 yl fndk hasadnda çalacak içilere ödenecek asgari ücretlerin belirlenmesi amacyla toplant düzenlendi.

16 YA ALTINDAK çOCUKLAR

Toplantda, fndk toplama ilerinde 16 ya ve alt çocuklar ile çalamayacak kadar yal ve hasta içilerin çaltrlmas yasakland. Yasaa uymayanlar hakknda ise Kabahatler Kanununun 32. maddesi gereince, çaltrld tespit edilen her çocuk için 227 TL idari para cezas uygulanmasna karar verildi. Fndk toplama ilerinde çalacak içilere ya ve cinsiyet ayrm yaplmakszn günlük 60 TL (yemek içiye ait) olarak belirlendi. Mevsimlik fndk içisi çaltracak olan araclarn ise KUR l Müdürlüünden alnm Arac Belgesi almalar gerektii, bu belgeyi almayanlara da bahçe sahiplerinin i vermemesi istendi.

Ana Sayfaya Git