170 milyon dolarlık kredi

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası'ndan 170 milyon dolarlık kredi anlaşması

Haberler 30.03.2021 - 10:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Kalknma ve Yatrm Bankas, Japon Uluslararas birlii Bankas (JBIC) ile 170 milyon dolar tutarnda yeil temal Green III kredi anlamas imzalad.

Türkiye Kalknma ve Yatrm Bankasndan yaplan açklamaya göre, Hazine ve Maliye Bakanl garantisiyle, 2,5 yl geri ödemesiz dönem dahil olmak üzere toplam 12 yl vadeyle temin edilen kredi, Türkiyedeki yenilenebilir enerji ve enerji verimlilii projelerinin finansmannda kullanlacak.

Açklamada görülerine yer verilen Türkiye Kalknma ve Yatrm Bankas Genel Müdürü brahim Öztop, sürdürülebilir kalknma hedefleri çerçevesinde; iklim deiikliinin çevresel, sosyal ve ekonomik etkileri ile mücadeleye destek verdiklerini belirterek, unlar kaydetti:

Yenilenebilir enerji yatrmlarnn hayata geçirilmesinde aktif rol oynuyoruz. 2020 yl sonu itibaryla kredi portföyümüzün yüzde 57sini yenilenebilir enerji projeleri, yüzde 63ünü ise sürdürülebilirlik temal krediler oluturuyor. JBIC ile imzaladmz yeil temal kredi anlamasyla enerjide da bamlln azaltlmasn, yenilenebilir enerji kaynaklarnn gelitirilmesini ve enerji verimliliine katk salamay amaçlyoruz. 170 milyon dolar tutarndaki bu yeni krediyi ülkemize kazandrmann yan sra, iklim deiikliiyle mücadelede yeni yatrmlar destekleyecek olmann gururunu yayoruz.

ULUSLARARASI SÖZLEMELER ÜLKEMZE VE BANKAMIZA OLAN GÜVEN TEMSL EDYOR

brahim Öztop, 11. Kalknma Plan dorultusunda, dünyann en büyük 10 ekonomisi arasnda yer alma hedefiyle çalmalarn büyük bir titizlikle yürüttüklerini vurgulad.

JBIC ile i birlii kapsamnda bugün 3üncüsünü imzaladklar yeil temal kredi anlamasnn ilkinin Mart 2013, ikincisinin de Mart 2015te yapldn anmsatan Öztop, mzaladmz bu anlama hem iki banka arasndaki yakn ilikinin hem de ülkemize ve Bankamza olan güvenin bir göstergesi. Yllardr süregelen bu kymetli i birlii için JBICe teekkür ederiz. Banka olarak, ülkemize kazandrdmz kaynaklarn üçte birini son bir ylda aldk. 2021 ylnda da ayn yaklam ve hizmet anlaymzla çalmaya ara vermeden devam ederek, yenilenebilir enerji ve enerji verimlilii projelerine finansal desteimizi sürdürecek ve ülkemizi yeni finansman kaynaklaryla buluturacaz. ifadelerini kulland.

JBIC stanbul Temsilcisi Ryuta Suzuki da, JBICin ilk leri Teknoloji Destekli Yeil Kredisini Türkiye Kalknma ve Yatrm Bankas ile imzalamasndan memnuniyet duyduklarn belirtti.

Bu kredi programnn, Türkiye Kalknma ve Yatrm Bankas ile JBIC arasnda uzun yllardr süregelen i birlii sayesinde gerçekletiini kaydeden Suzuki, Hazine ve Maliye Bakanlna da vermi olduklar garanti destei için teekkürlerimi sunmak isterim. Bu kredinin ileri Japon teknolojilerinin uygulanmasyla Türkiyede daha fazla enerji tasarrufu projesinin desteklenmesini salayacan umuyorum. deerlendirmesinde bulundu.

Ana Sayfaya Git