2. el otomobilde tokata gelmeyin!

Tüketici Başvuru Merkezi (TBM) Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, ikinci el otomobilde özellikle internet üzerinden yapılan satışlarda hem alıcı hem de satıcının dolandırılabileceğini söyledi.

Haberler 26.10.2019 - 10:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TBM Onursal Bakan Aaolu, ikinci el araç satlarnda en çok ikayetin sosyal medya veya internet üzerinden yaplan alverilerde ortaya çktn söyledi. Aaolu öyle dedi:

Tüketicilerin korkmalarna veya aldanmalarna yol açacak hiçbir ey yok, yeter ki biraz dikkatli olsunlar. çünkü bu konuda yaplan düzenlemeyle ikinci el araç satlarnda hem belli bir süre ya da kilometreye kadar garanti getirildi, hem de tüketicinin güvence altna alnmasn salayacak birtakm teknik kurallar konuldu. Örnein araç satn alacak kii satcnn tacir olup olmadna dikkat etsin, tacir ise o zaman içi rahat çünkü tüketici kanunu kapsamnda hakkn arayabilir, o araç için de belli bir yaa kadar, belli bir kilometre için garanti verilecektir. Bunun yan sra araçta ayp ortaya çkt takdirde de rücu hakkn kullanp seçimlik haklarndan bedel iadesi veya aypsz deiim talep edebilecektir.

EKSPERTZ ZORUNLULUU

kinci el araç satlarnda ehliyetli ekspertiz raporunun art koulduunu belirten Aaolu, Bugüne kadar tüketici araç alrken tramer kaydna bakar sigortadan aratrrd, kendi imkanlaryla ustaya götürürdü. Artk buna gerek kalmayacak, Türk Standartlar Enstitüsünden (TSE) onayl yetkilendirilmi, usta, uzman eksper raporuyla birlikte araçlarn satlmas zorunlu hale getirildi dedi. nternetten araç alrken ciddi olarak düünüp, aratrmak gerektiini ifade eden Aaolu, Dolandrclar internet ortamnda araç satyormu gibi cirit atyorlar. Öyle olaylar görüyoruz ki, paray havale ettirip noterde yaknm var diyerek kaçanlar var. Bu nedenle tüketici bildii tand tacir olan iletmeleri tercih etmeli. kinci el araç sat yapmann da kurallar deiti, orada da herkes oto komisyonculuu yapamayaca için belli kriterler kondu ve böylelikle tüketicinin araç alrken aldatlmasn önleyecek tedbirler saland. Bundan sonra i bilinçli tüketiciye düüyor. ahslar arasnda alveri yaplyorsa, yani satc bir galeri, bir tüccar ya da irket deilse bu alveri tüketici kanunu kapsamnda deil, o nedenle tüketiciler çok dikkatli olmal, arac iyice inceletmeli, eksper raporuna bakmal ve satcyla anlamasn yaparken aldatlmayacak tedbirleri kendisi almaldr dedi.

NTERNETTEN SATITA DKKATL OLUNMALI

nternet ortamnda yaplan otomobil alverilerinde hem satcnn hem de alcnn dolandrlabileceini söyleyen Aaolu, ini doru yapmak isteyen, aldatlmaktan kaçnan tüketiciler internet üzerinden böyle otomobil gibi deerli mallarn alp satarken çok dikkatli olmallar, iyice aratrmallar ve tanmadklar kiilere asla para göndermemeliler diye konutu. Piyasa rayicinin oldukça altnda acil ihtiyaçtan satlk gibi ilanlarn riskli olduunu belirten Aaolu, Satc ameliyat için acil satlacak, bu gece para lazm diyor. Paray gönder arac ben devredeceim diyor ancak ortada ne araç var ne hasta var dedi.

EKSPERTZ ARACIN ANLIK DURUMUNU GÖSTERR

kinci el otomobil ticaretinde özellikle bireyler arasndaki satlarda en önemli konunun ekspertiz olduunu belirten TÜV SÜD D-Expert Genel Müdür Yardmcs Ozan Ayözger de, Ekspertizin mutlaka tarafsz ve bamsz bir irket tarafndan yaplm olmas gerekiyor. Ekspertiz aracn anlk durumunu gösterir ancak ekspertiz sonucuna göre araçta bir problem yoksa 3 ay ya da 5 bin kilometreden 12 ay ya da 20 bin kilometreye kadar, sigorta irketleriyle ortak sunulan garanti paket programlar olas arza durumlarnda oluabilecek hasarn tamamn yetkili servislerde yaptrma imkan sunuyor diye konutu. Garanti paketleri sayesinde tüketicilerin araçlarn garanti altna alabildiini ve garanti sonunda tekrar alnan ekspertiz raporuyla garanti sürelerini uzatabildiklerini söyleyen Aygözer, Bu sayede araçlar 8 ya ya da 160 bin kilometreye kadar garanti kapsamna alnabiliyor dedi. Aygözer, 1 Nisan tarihinde yeni yönetmeliin devreye girmesiyle ekspertizin zorunlu hale geldini ancak bu zorunluluun sadece son kullancya sat yapan ticari firmalar kapsadn söyledi ve ekledi, Bireylerin bireylere satt araçlarda ekspertiz zorunluluu yok. Yeni yönetmelik ise altyap eksliklikleri ve belgelendirilmi ekspertiz merkezi saysnn henüz yeterli düzeyde olmamas sebebiyle tam olarak uygulanmyor. Ekspertiz raporu zorunluluunun devreye girmesinin ylsonunu bulabileceini ve bu sayede ikinci el otomotiv ticaretinde çok daha güvenli bir ortam oluacan düünüyorum.

Ana Sayfaya Git