2. El'de KDV Yüzde 18 oldu

İkinci el motorlu taşıt ticaretiyle uğraşan mükelleflerce yüzde 1 KDV ile satın alınan binek otomobillerinin tesliminde yüzde 1, yüzde 18 KDV ile satın alınanların tesliminde yüzde 18 KDV uygulanacak.

Haberler 29.03.2019 - 01:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mükellefler, 22 Mart 2019dan sonra alm-satma konu etmek üzere aldklar binek otomobillerinin al belgelerinde gösterilen KDVyi indirebilecek, bu tarihten önce satlmak için alnan ancak satlmayan binek otomobiller için de KDV indirimi uygulanabilecek

HABER MERKEZ

kinci el motorlu tat ticaretiyle uraan mükelleflerce yüzde 1 KDV ile satn alnan binek otomobillerinin tesliminde yüzde 1, yüzde 18 KDV ile satn alnanlarn tesliminde yüzde 18 KDV geçerli olacak.

Hazine ve Maliye Bakanlnn Katma Deer Vergisi Genel Uygulama Tebliinde Deiiklik Yaplmasna Dair Teblii Resmi Gazetede yaymlanarak, 22 Mart 2019dan geçerli olmak üzere yürürlüe girdi.

KDV ORANLARI BELRLEND

Buna göre, ikinci el motorlu kara tat ticaretiyle uraan mükelleflerce yüzde 1 KDV ile satn alnan binek otomobillerinin tesliminde yüzde 1, yüzde 18 KDV ile satn alnanlarn tesliminde yüzde 18 KDV uygulanacak.

kinci el motorlu kara tat ticareti yapan mükellefler, 22 Mart 2019dan sonra alm-satma konu etmek üzere satn aldklar binek otomobillerinin al belgelerinde gösterilen KDVyi indirebilecek.

Bu tarihten önce satlmak için alnan ancak satlmayan binek otomobiller için de KDV indirimi uygulanabilecek. KDV indirimi için, söz konusu binek otomobillerin daha önce maliyetine dahil edilen KDV tutarlarna ilikin kaytlarn düzeltilmesi gerekecek.

KNC EL OTOMOBL FYATI

kinci el motorlu kara tat ticareti yapan mükelleflerin alm-satm amac dnda satn aldklar ve iletmede kullandklar binek otomobillerinin al belgelerinde gösterilen KDV, indirim konusu yaplamayacak.

kinci el otomobil ticaretiyle uraan ancak henüz yetki belgesi almam olanlar, yetki belgesi alnmas için verilen süreyle snrl olmak üzere bu kapsamda ilem yapabilecek.

Ana Sayfaya Git