2 milyon eve 1100 lira!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, tam kapanma dönemi için ihtiyaç sahibi 2 milyonu aşkın haneye, 1100 lira tutarında Tam Kapanma Sosyal Yardım Programı ödemesi gerçekleştirileceğini bildirdi.

Haberler 03.05.2021 - 10:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yank, yapt yazl açklamada, tam kapanma sürecinde ihtiyaç sahibi hanelere destek olmak amacyla Tam Kapanma Sosyal Yardm Program ad altnda yeni bir yardm programn balattklarn belirtti.

Söz konusu yardm programnn Sosyal Yardmlama ve Dayanma Vakflarnca (SYDV) salgn nedeniyle dönemsel ihtiyaç sahibi olduu deerlendirilen hanelere yönelik, bavuruya gerek olmakszn yaplacan aktaran Yank, unlar kaydetti:

Bir önceki Sosyal Destek Programmzn bavurularn e-Devlet üzerinden almtk. Daha önce e-Devlet üzerinden bavurmu ve ihtiyaç sahibi olduu SYDVlerimiz tarafndan tespit edilmi 2 milyonu akn haneye, hane ba 1100 lira tutarnda Tam Kapanma Sosyal Yardm Program ödemesi gerçekletireceiz.

Ayn dönemde ödemeleri gerçekletirilen 2022 sayl Kanun kapsamndaki yal ve engelli aylklarnn da Tam Kapanma Sosyal Yardm Program ödemeleri ile birlikte yaplacan bildiren Yank, Tam Kapanma Sosyal Yardm Program hak sahiplii durumunun, e-Devlet üzerinden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlnn Sosyal Yardm Sorgula balkl bölümünden kontrol edilebileceini anmsatt.

SYDVLERE 183 MLYON LRA LAVE KAYNAK AKTARILACAK

Öte yandan Bakanlk tarafndan destek ödemelerinin, daha önce e-Devlet bavurularnda banka hesap bilgisi bulunan kiilerin banka hesaplarna, bavurularnda banka hesap bilgisi bulunmayanlarn ise PTT kartlarna yaplaca ifade edildi.

Hem banka hesap bilgisi bulunmayan, hem de PTT kart kullanmayan kiilerin ise destek ödemeleri, Ramazan Bayramna kadar konutlarna teslim edilecek.

Bakanlk, Sosyal Yardmlama ve Dayanma Vakflarnca destek olunan dier hanelere destein devam için ayrca 183 milyon lira ilave kaynak aktarmnda bulunacak.

Ana Sayfaya Git