2 milyonu aşkın kadına tarım eğitimi verildi

Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Tanıtım Daire Başkanı Sürur Kır: "2003 yılından bugüne kadar kırsalda farklı tarımsal konulardaki 197 bin faaliyette 2 milyondan fazla kadın çiftçiye eğitim verildi" "Son 3 yılda 34 ilde 2 bin 151 kadın çiftçi eğitim alarak sertifika sahibi olmuş ve proje hazırlanmıştır"

Haberler 18.07.2018 - 10:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tarm ve Orman Bakanl Eitim Yaym ve Yaynlar Tantm Daire Bakan Sürur Kr, 2003 ylndan bugüne kadar krsalda farkl tarmsal konulardaki 197 bin faaliyette 2 milyondan fazla kadn çiftçiye eitim verildi. dedi.

Bakanlkça 4 ilde yürütülen Tarmda Kadnlar Giriimciliin Güçlendirilmesi program kapsamnda Mardinde bölgesel sertifika datm ve proje pazar açl dolaysyla tören yapld.

Bir otelde düzenlenen törende, Mardin, Kilis, Diyarbakr ve anlurfada eitim gören ve proje hazrlayan 290 kadndan projesi deerlendirmeye giren 40 kadna sertifika ve çeitli ödüller verildi.

Kadnlarn törene çocuklaryla gelmesi, renkli görüntüler oluturdu.

Kadn elinin dedii her yerde hem yenilik hem de sürdürülebilirlik var

Törende konuan Mardin Valisi Mustafa Yaman, üretimde sürdürülebilirliin ve kadnlarn da bu noktada eitimli olmasnn önemine deindi.

Bakanln bu noktada güzel projelere imza attna iaret eden Yaman, Alayl olan ve üreten kadn çiftçilerimizin artk eitimli üreten hale gelmesi için önemli bir proje yürütüldü. Kadnn elinin dedii her yerde hem yenilik hem de sürdürülebilirlik var. diye konutu.

Yaman, bu proje tamamlandnda Bakanln ne kadar önemli bir çalma yürüttüünün daha iyi görüleceini aktard.

2 milyondan fazla kadn çiftçiye eitim verilmitir

Tarm ve Orman Bakanl Eitim Yaym ve Yaynlar Tantm Daire Bakan Kr da kadnlara krsalda eitim hizmeti verilmesi ve onlarn güçlendirilmesine yönelik çalmalarn sürdüünü dile getirdi.

Kr, Bakanlk tarafndan 81 ilde krsal alanda yaayan kadnlara yönelik ekonomik yönden güçlendirici ve sosyal yönden gelitirici eitim hizmetleri verildiine iaret ederek, Yürütülen bu çalmalar frsat eitliinin salanmas, giriimcinin ve istihdamn kalknmas esasna dayanmaktadr. 2003 ylndan bugüne kadar krsalda farkl tarmsal konularda 197 bin faaliyette 2 milyondan fazla kadn çiftçiye eitim verildi. ifadelerini kulland.

Bakanln 2015 ylndan itibaren Tarmda Kadn Giriimciliinin Güçlendirmesi programn balattn anlatan Kr, program ile kadnlara KOSGEB Kur i birliiyle giriimcilik eitimlerinin verildiini, projeler hazrlanmasnn salandn belirtti.

Son 3 ylda 34 ilde 2 bin 151 kadn çiftçi eitim alarak sertifika sahibi olmu ve proje hazrlanmtr. diyen Kr, 2019 yl itibaryla 81 ilde programn tamamlanmasnn planlandn kaydetti.

Kr, bugün 4 ilde toplam 290 kadn çiftçinin eitim alarak sertifika almaya hak kazandn aktard.

Tarm ve Orman l Müdürü Özkan Önen, bu tarz eitim projelerinin yaygnlatrlmasnn, krsal kesimde tarm ve hayvancln her alannda rol alan kadnlarn yapt ilerle ilgili fikirlerinin projeye dönümesine, ilerini daha profesyonelce yapmalarna, böylelikle tarmsal üretimde verim ve kalite artnn artmasna vesile olacana inandn söyledi.

Sertifika alan kadnlardan Sibel Da, kadnlarn hayatn her alannda birikimlerini ortaya koymaya çaltklarn belirterek, krsal alanda da kadn giriimciliine önem verilmesinin kendilerini mutlu ettiini dile getirdi.

Törende daha sonra kadnlara sertifika, dereceye girenlere de plaket verildi. Törenin ardndan projelerin tantld, Proje Pazarnn açl yapld.

Ana Sayfaya Git