20 bin kadro startı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 10 bin sözleşmeli sağlık personeli ve 10 bin sürekli işçi alımı yapacaklarını bildirdi.

Haberler 12.03.2022 - 00:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakan Koca, yapt yazl açklamada, Cumhurbakanl tarafndan 30 bini sözlemeli salk personeli, 10 bini de sürekli içi olmak üzere 40 bin kadro ihdas yapldn ve ilk etapta 20 bin sözlemeli salk personeli almnn gerçekletirildiini hatrlatt.

20 BN PERSONEL ALINACAK

Geriye kalan 10 bin sözlemeli salk personeli pozisyonu ile 10 bin sürekli içi kadrosu için Cumhurbakanlnca açktan atama izni verildiini belirten Koca, Bu çerçevede, Bakanlmz tara tekilat hizmet birimlerinde istihdam edilmek üzere, KPSS puanna göre ÖSYM tarafndan yaplacak merkezi yerletirme ile 10 bin sözlemeli salk personeli alm sürecini balatyoruz. Bran dalmlarn da içeren bilgiler, tercih klavuzu hazrlanmak üzere ÖSYMye gönderildi. bilgisini verdi.

Sözlemeli personelin 5 bin 175inin hemire, 800ünün ebe ve 3 bin 293ünün salk teknisyeni ve salk teknikeri olmak üzere psikolog, sosyal çalmac, biyolog, odyolog, çocuk geliimcisi, diyetisyen, fizyoterapist, i ve ura terapisti, dil ve konuma terapisti, perfüzyonist ve salk fizikçisi unvanlarnda olacan bildiren Koca, tercih klavuzunun ÖSYMnin internet sitesi üzerinden yaymlanmasnn ardndan adaylarn tercihlerini 15 Marttan tarihinden itibaren yapabileceklerini belirtti.

SÜREKL ALINACAK çLER

Duyurularn, Bakanln Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüü ve ÖSYM internet adresinden takip edilebileceini vurgulayan Bakan Koca, unlar kaydetti:

Ayrca temizlik hizmetleri, koruma ve güvenlik hizmetleri, bakm ve onarm hizmetleri, oförlük hizmetleri ve klinik destek eleman olarak dier hizmetlerde görev yapmak üzere toplam 10 bin sürekli içi alm yaplacaktr. Bavurular 15 Mart-21 Mart 2022 tarihleri arasnda Türkiye Kurumunun esube.iskur.gov.tr adresi üzerinden yaplabilecektir. Bu atamalarn vatandalarmza daha nitelikli salk hizmeti sunulmasnda önemli katklar salayacana inanyorum. Salk camiamza hayrl olsun.

Ana Sayfaya Git