20 bin kişiye istihdam imkanı

"Bitlis'te daha önce kuru tarım yapılan arazilerimizde kuru fasulye üretimi gerçekleştiriliyor. Bu yıl 35 ile 40 bin ton ürün bekliyoruz. İlimiz ekonomisine katkısı yaklaşık 175 milyon lira. Tarlalarda yaklaşık 20 bin tarım işçisi çalışıyor"

Haberler 06.09.2019 - 10:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bitliste 104 bin dekar alana ekilen fasulye tarlalarnda 20 bin mevsimlik içiye istihdam salanyor.

Van Gölü kysndaki Tatvan, Ahlat ve Adilcevaz ilçelerinde kuru fasulye üreten çiftçiler, çevre illerden gelen mevsimlik içilerle hasada balad.

Olgunlaan kuru fasulyeleri tarlalardan toplayan içiler, makinelerde harmanladklar ürünleri kamyonlarla fabrikalara gönderiyor.

l Tarm Müdürü Rfat çelik, gazetecilere yapt açklamada, bir hafta önce kentte kuru fasulye hasadna baladklarn söyledi.

Bu yl verimin yüksek olduunu, dönümden 500-750 kilogram arasnda ürün verim elde edildiini belirten çelik, öyle konutu:

FASULYE STHDAM YARATTI

Bitliste daha önce kuru tarm yaplan arazilerimizde kuru fasulye üretimi gerçekletiriliyor. Bu yl 35 ile 40 bin ton ürün bekliyoruz. limiz ekonomisine katks yaklak 175 milyon lira. Tarlalarda yaklak 20 bin tarm içisi çalyor. Sürekli üretim alanlarn geziyoruz. Mevsimlik tarm içilerinin barnma, salk gibi sorunlarn devlet olarak karlyoruz. limizde bakliyat üretimi artyor. çiftçilerden bazlar bu iin sanayi ksmna da el att. Bu kapsamda 2017de Ahlatta bakliyat paketleme fabrikas kuruldu. Dou ve Güneydou Anadoluda en büyük bakliyat paketleme fabrikasna sahibiz. Sanayi tesisimizde günlük üretim yüz ton civarnda. Fabrikada 23 kii çalyor. 500 çiftçi fabrikaya ürünlerini satyor.

çelik, kette üretilen kuru fasulyeyi 57 ile pazarladklarn kaydetti.

Ana Sayfaya Git