20 kuruş indirim yapılsın

TESK Genel Başkanı Palandöken "Petrol fiyatlarının uluslararası piyasalarda düşmesi acilen akaryakıt fiyatlarına yansıtılmalıdır"

Haberler 26.04.2017 - 08:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Bakan Bendevi Palandöken, petrol fiyatlarnn uluslararas piyasalarda dümesinin akaryakt fiyatlarna yanstlmas gerektiini vurgulayarak, Bu düülerin ardndan benzin ve motorine en az 20 kuru indirim yaplmaldr. ifadesini kulland.

Palandöken, yazl açklamasnda, petrole yaplan zamlarn piyasalar Adan Zye olumsuz etkilediini belirtti.

Referandum sonrasnda dövizde düü olduunu ve uluslararas petrol piyasalarnda fiyatlarn 57 dolardan 51 dolar seviyesine kadar indiini hatrlatan Palandöken, unlar kaydetti:

20 KURU NDRM YAPILMALI

Son bir hafta içinde döviz kurlarnda yaanan düüle birlikte petrol fiyatlarnn da uluslararas piyasalarda hzla azalmas acilen akaryakt fiyatlarna yanstlmaldr. Bu düülerin ardndan benzin ve motorine en az 20 kuru indirim yaplmaldr. çünkü petrole yaplan her zam lokomotif olarak tüm ürünlere yansd gibi, indirimler de ayn ekilde tüm ürünlere yansyacaktr, bu da enflasyonun yeniden dümesini salayacaktr. Yaplacak indirimle birlikte çiftçinin mahsulünden tutun esnafn rafna koyduu ürünlere kadar her eyin fiyatnda düü yaanacaktr.

Ana Sayfaya Git