20 ülkeye Siirt battaniyesi ihraç ediliyor

Siirt'te tiftik keçisinden üretildiği için bel, romatizma, eklem ağrıları bulunan hastaların rağbet gösterdiği battaniyeler 20 ülkeye ihraç ediliyor.

Haberler 03.01.2020 - 09:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

20 ülkeye ihraç edilen Siirt battaniyeleri için tezgahlarda youn mesai yaplyor. Tiftik battaniyesi ustas Fereç til, Siirt battaniyesinin en büyük özelliinin keçilerin saf tiftiinden yapld için birçok hastala iyi gelmesi olduunu söyledi. til, Siirt battaniyesi tiftik keçisinden üretiliyor. Tiftiin bel, romatizma, eklem arlar için sala çok iyi geldiini söylüyorlar. Bu battaniye snma amaçl kullanlyor, hem kilim hem de yatak örtüsü olarak kullanlyor. Eskiden rabet görmüyordu. Biz 3-4 yldr fuarlara katlyoruz. Fuarlarda tantyoruz. G-20 Zirvesine katlan dünya liderlerine battaniyeyi biz burada kendi elimizle dokuduk ve Antalyada düzenlenen zirveye katlan dünya liderlerine hediye ettik. çok memnun kaldlar. O günden bu yana

satlarmz artt. 3 yldan beri baya bir rabet gösterilir Siirt battaniyesine dedi.

20 ülkeye ihraç ediliyor

til, G-20 Zirvesinden sonra reklam yaplan Siirt battaniyesinin artk çok rabet gördüünü söyledi. til, Yurt içine ve yurt dnda uan göndermekteyiz Siirt battaniyesini. stanbulda ubeler var, bizden alyorlar. Yurt dnda Almanya, talya, Amerikaya gönderiyorlar uan. Bizim Siirt battaniyesi, Siirt kilimi dediimiz keçi tüyünden yaplyor. Keçi tiftii çok özellikli hem scak tutmas hem bel, romatizma ve eklem arlar için iyi geldii söyleniyor. 20 ülkeye ihraç ediyoruz Siirt battaniyesini diye konutu.

Ana Sayfaya Git