20 yılda yapılamayanı 8 ayda yaptı

Bismil Belediyesine başkan vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Turgay Gülenç, 8 ayda 21 proje gerçekleştirdiğini söyledi.

Haberler 15.10.2017 - 12:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-çileri Bakanlnca Bismil Belediyesine bakan vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Turgay Gülenç, 20 ylda yaplmayan hizmetleri 8 ayda yaptn, vatandatan tahsil edilen parann vatandaa hizmet olarak döndüünü söyledi. 8 aylk kayyumluk görevi süresinde onlarca belediye hizmetine imza atan Bakan Gülenç, yaplan tesisleri ve devam eden inaatlar da tek tek kontrol ederek yetkililerden bilgiler alyor. Gülenç, daha önce ilçede elle tutulur bir hizmetin olmadn ifade ederek, ki yldr Bismile görev yapyorum 8 ayda kayyum olarak görev yapyorum. Geldiimde Belediye hesabnda yaklak 5 milyon lira para ve 1 milyon da borç vard. Geldiimizden bugüne kadar youn bir çalmann içine girerek 8 ayda 21 projeyi yapmasna karlk uan belediye kasasnda 10 milyon lira para ve 3,5 milyonda borç vardr. Bunun yorumu vatandalarma brakyorum dedi.

Önce insan odakl proje ürettik

Göreve geldiimizde ilk önce insan odakl proje ürettiini söyleyen Bakan Gülenç, Göreve geldikten hemen sonra Hastalarmz düünerek, ilçe dnda olan hastanemize, hastalarmz ücretsiz hastaneye tamaya baladk. Hastalarmza sahip çktmz gibi Gençlerimize de sahip çkmalyz inancyla hareket ederek, Belediyemizin Kültür ve Sosyal ler Müdürlüü tarafndan lçemizde bulunan spor kulübelerine, ulam, yemek, spor malzemeleri, hal ve basketbol sahalar olmak üzere bir çok maddi ve manevi, desteklerde bulunduk. Ayrca sosyal projeler kapsamda ilçemizdeki muhtaç ailelerimize, adeta toprak reformu gibi bir uygulama yaparak, bu sene aralarnda bir ehit ailesinin de bulunduu 15 yardma muhtaç aileye, 8 ila 10 dönümden oluan toplam 120 dönüm sebze bahçesi vererek bu aileler için geçim kayna saladk. Gelir Ailelere Gider Belediyeye ait olmak üzere Bu sene ortalama her bir ailemiz 30-40 bin TL arasnda gelir elde etmi oldular. Gelecek sene içerisinde bu projemizi artrarak daha geni bir kitleye yayacaz. Bunun yannda Belediyemiz ve Sosyal Yardmlama ve Dayanma Vakf ibirliiyle Kurulan Aevinde 300 ihtiyaç sahibi ailemize haftann 7 günü, günde 2 öün scak yemek veriyoruz. Bu proje ile ilçemizde scak yemek piirilmeyen ev kalmam oluyor. Tüm bu uygulamalarn yannda ilçemizdeki ihtiyaç sahibi ailelere maddi ve manevi yardmlar sürekli yaplyor diye konutu.

8 ayda eitime 1 milyon yatrm

Belediyemiz eitime ciddi önem verdiini söyleyen Gülenç, unlar kaydetti:

Örencilere verilen maddi destekten tutun snflarn fiziki koullarna kadar birçok destekler de bulunuyoruz. Bu çalmalar kapsamnda; Geçen sene merkezdeki uzak okullarmza 500 örenciye paso dattk. Ayrca DYK (Destekleme ve Yetitirme Kurslar) Kurslar kapsamnda krsal mahallerimizdeki örencilerimizi merkezdeki okullarmza tadk. Eitime tam destek veren belediyemiz imdiye kadar eitime 1 milyon lira deerinde para harcadk, imdiye kadar olduu gibi bundan sonrada vatandaa hizmet odakl çada modern saydam ve hesap verebilir yönetim anlayyla Bismil halkmzn hak ettii hizmetleri ve çalmalar en etkin verimli ekilde yapmaya devam edeceiz.

nsann her safhasnda belediye olarak yanlarndayz

Doumundan vefatna kadar her insan belediyenin bir hizmetiyle kar karya olduunu söyleyen Bakan Gülenç, Doum da bebeklerimiz Ho Geldin bebek paketiyle karlyoruz. Ayrca bu sene yaklak 100 çocuumuzu sünnet ettirerek Erkeklie ilk adm atan çocuklarmz yalnz brakmadk. Ayrca Kadnlar korumak amacyla evlenmi ancak nikah yapamam vatandalarmza da belediye olarak nikahlarn yapacaz. Belediyemizin yallara özel olan güzel çalmalardan bir tanesi de Evde Bakm ekibimiz 7/24 sistemiyle yallarmzn hizmetlerindedir. Nasl ki doumda, sünnetlerinde, evliliklerinde ve yal olduklarnda onlarn yannda oluyorsak, vefatlarnda da belediye olarak vatandalarmzn yanlarnda oluyoruz. Bu kapsamda ilçemizde hakkn rahmetine kavuan vatandalarmz için Belediyemiz tarafndan 7/24 sistemi ile her an hazr olacak ekilde Cenaze arac ve i makinesi hazr beklemektedir. Ayrca rutin bir ekilde mezarlklarmz düzenli olarak temizliyoruz ve her mezarn banda bir çam aac dikiyoruz. Ayn zamanda 300 dönüm alanda yeni bir asri mezarlk inaat çalmas devam ediyor ifadelerinde bulundu.

Belediyenin hizmetini ilk defa gören köylerimiz vard

Merkez Mahallelerimiz hangi hizmeti görüyorsa krsal mahallelerimizde ayn hizmeti göreceini söyleyen Bakan Gülenç, unlar söyledi:

Belediyemiz tarafndan tüm köylerimize köy içi yollar, grup köy yollar asfaltlama ve stabilize yol çalmas, hayvan suluklarna kadar çalmalar yaptk. Bu çalmalar ile baz köyler Belediyenin hizmeti ile ilk defa tanm oldular. Ayrca ilçemizin çeitli yerlerinde toplam 67 bin metrekare alanda kilitli parke çalmas yaptk ve yapmaya devam ediyoruz. Ayn zamanda ilçe içerisindeki mahallerde 70 bin metrekarelik asfaltlama çalmas yaptk. Yine ilçemizin ihtiyaçlar dorultusunda yeni kaldrm çalmas ve kaldrm onarm çalmas devam etmektedir.

lçemiz 150 bin metrekare park alanna kavutu

Yeil alana önem verdiini söyleyen Bakan Gülenç, Biz göreve geldiimiz de ilçemiz de sadece 3-4 bozuk park varken hiç park olmam çeitli mahallelere 7 adet park yaptk. Ayrca yapm aamasnda olan 2 adet parkn yapm çalmalar da devam etmektedir. Bu parklarn faaliyete geçmesi ile beraber ilçemizde toplam 150 bin m2 park alanna sahip olacaktr. Belediyemiz bu hizmetlerin yan sra ayn zaman da kamu kurumlarna da büyük destek vermektedir. Bu kapsamda adliye binasndan eitim kurumlarna kadar çeitli yardmlar yaplyor. Ayrca ilçemizde ki tüm mahallelerinde cami ve taziye evlerine, demir, beton, sedir, boya ve dier inaat malzemeleri yardmlarnda bulunuyoruz dedi.

Tüm israflar önlemeye çaltk

Daha çok hizmet yapmak için araç filomuzu sürekli güçlendirdiini söyleyen Bakan Gülenç, Mevcut araçlarmza ek olarak toplam 1 milyon lira deerinde 11 yeni araç daha filomuza ekledik. Böylece Belediyemizin araç says 55e yükselmi oldu. Biz göreve geldiimizden itibaren belediye olarak ilk bata yakttan balamak üzere yaplan tüm israflar önlemeye çaltk. Daha önce 44 araç ve yaplan nadir iler ile aylk akaryakt tüketimi ortalama 30 bin litre iken biz göreve geldikten sonra teknolojinin imkanlarndan faydalanarak araç yakt sistemi ve araç takip sistemi kurarak kiralk araçlarla beraber yaklak 60 araçla yaplan bu hizmetlere ramen aylk ortalama 24 bin litre yakt harcyoruz. Böylelikle israf ve yolsuzluu önlemi olduk diye konutu.

Dezavantajl vatandalarmzn yannda olmak borcumuzdur

Belediye hizmetlerinin yanndan engelli ve dier dezavantajl insanlarn her daim yanlarnda olmann boyunlarnn borcu olduunu belirten Bakan Gülenç, Toplumumuzun dezavantajl insanlar var. Tabi ki bizde devlet olarak bu vatandalarmzn yardma komak zorundayz. Bu vatandalar yine devletin emanetleridir. Biz bunlara emanet gözüyle bakyoruz. Bunlara sahip çkmay, devletin imkanlarn dezavantajl insanlarmza götürmeyi bir vazife ve borç biliyoruz. Onun için elimizden geldiince bunlara yardm etme gayreti içindeyiz. Bu insanlarn devlet olarak ellerinden tutmaya da devam edeceiz ifadelerinde bulundu.

Ana Sayfaya Git