200 ton balık yetiştiriliyor

Alkumru Baraj Gölü'nde kafeslerde yılda 200 ton alabalık yetiştiriliyor

Haberler 13.06.2022 - 00:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Siirtte Botan Baraj üzerinde kurulan Alkumru Baraj Gölünde kafes balkçlyla yetitirilen alabalklar çevre illere gönderiliyor.

irvan ilçesi Tal köyü mevkisinde baraj gölünde 8 yl önce kurulan 10 kafeste, her yl yaklak 200 ton gökkua alabal yetitiriliyor.

Kentte bu alanda gerçekletirilen ilk yatrmla ve emekle yetitirilen alabalklar, ilçedeki alabalk tesislerinin ihtiyacn karlyor, çevre illere de sat yaplyor.

Kafes balkçl yapan Serdar Carlk, 2014 ylnda gerçekletirdikleri yatrm sayesinde önemli bir ihtiyac karladklarn söyledi.

200 TON BALIK ÜRETM

Yllk 200 ton kapasiteye sahip olduklarn dile getiren Carlk, Bu da ortalama olarak 200 bin yavru alabala denk geliyor. Eylül aynda yavrularmz buraya getiriyoruz. Haziran ayna kadar büyütüp satn yapyoruz. dedi.

l içinden olduu gibi il dndan da gelen talepleri karladklarn anlatan Carlk, çounlukla Vandan balk üreticileri gelip balk alyor. çevre illerden Batman ve rnaktan da müterilerimiz var. Balk seven insanlar bundan vazgeçemiyor. lerimiz iyi gidiyor, memnunuz. bilgisini paylat.

Mehmet Carlk da tekneyle kafeslerin bulunduu yere günde iki defa giderek balklarn bakmn yaptklarn aktard.

Sabah saat 08.00 ve öleden sonra saat 16.00 gibi olmak üzere günde iki kez gelip yemlerini veriyoruz. Her gün düzenli olarak gerekli bakmlar yapyoruz diyen Carlk, l Tarm ve Orman Müdürlüü ekiplerince gerekli kontrollerin düzenli yapldn bildirdi.

KAFES BALIKçILII

l Tarm ve Orman Müdürlüü Hayvan Sal, Yetitiricilii ve Su Ürünleri ube Müdürü Nurettin Gül ise kentin kafes balkçl açsndan oldukça verimli yerlerden biri olduunu vurgulad.

Ilsu Prof. Dr. Veysel Erolu Barajnn faaliyete geçmesiyle bölgenin dört bir tarafnn sularla çevrili hale geldiini aktaran Gül, bu sayede baraj göllerinde kafes balkçlnn gelitiini dile getirdi.

Ana Sayfaya Git