2018 esnaf ve sanatkarların "seçim yılı" olacak

En son 2014'te yapılan esnaf ve sanatkar meslek kuruluşlarının genel kurul ve seçimleri 2018 yılı içinde gerçekleştirilecek.

Haberler 30.12.2017 - 10:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gümrük ve Ticaret Bakanlndan yaplan açklamaya göre, en son 2014te yaplan esnaf ve sanatkar meslek kurulularnn olaan genel kurul ve seçimleri 2018 yl içinde yaplacak.

Yaklak 1 milyon 670 bin esnaf ve sanatkarn kaytl olduu 3 bin 25 oda, ocak, ubat ve mart aylarnda önce hükümet komiseri veya bakanlk temsilcisi gözetiminde genel kurullarn, sonrasnda da hakim gözetiminde bakan ve kurul üyelerini seçecek.

Oda genel kurullar tamamlandktan sonra yeni seçilen oda yönetim kurulu üyelerinden oluan 82 Esnaf ve Sanatkar Odalar Birliklerinin seçimleri maysta, 13 Esnaf ve Sanatkarlar Federasyonlarnn seçimleri ise haziranda gerçekletirilecek.

Yeni seçilmi olan birlik ve federasyon yönetim kurulu üyelerinden oluan Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonunun genel kurulu ve seçimleri ise eylülde yaplacak.

- ESBS üzerinden takip edilebilecek

Bakanlk, söz konusu genel kurullarn tüm süreçlerini Esnaf ve Sanatkarlar Bilgi Sistemi (ESBS) üzerinden de takip edecek.

Üyesi olan tüm esnaf ve sanatkarlar ise e-devlet ifreleri ile ESBS üzerinden üyesi olduu odann genel kurullarn takip edebilecek, seçime katlacaklar listesine, geçmi dönem mali raporlara, yönetim ve denetim raporlarna ulaarak inceleyebilecek.

Ayrca Bakanlk web sayfasndan da (http://esnaf.gtb.gov.tr) meslek kurulularnn seçim tarihleri yaymlanacak.

Ana Sayfaya Git