2019'da biter!

Silvan ilçesinde inşası süren ve bölgedeki önemli barajlardan biri olan Silvan Barajı'nda incelemelerde bulunan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, birçok kez terör saldırısına uğradığı için tamamlanması geciken projenin 2019 yılında biteceğini söyledi.

Haberler 28.12.2017 - 09:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Valisi Hasan Basri Güzelolu, Silvan Projesi kapsamnda yapm süren Silvan Baraj inaatnda inceleme yapt.

Beraberinde Jandarma Bölge Komutan Tümgeneral Halis Zafer Koç, l Jandarma Komutan Tugeneral Ali Demir, Diyarbakr Cumhuriyet Basavcs Kamil Erkut Güre, Silvan Kaymakam Adem çelik ve giriimcilerle Silvan Baraj inaat alanna gelen Güzelolu, devam eden çalmalar hakknda Silvan Baraj Proje Müdürü Halim Bilginden brifing ald.

Vali Güzelolu, burada yapt açklamada, Türkiyenin en önemli projeleri arasnda yer alan GAPn en önemli halkalarndan birinin Silvan Baraj olduunu söyledi.

Projenin bölgesel kalknma adna en önemli ve deerli projelerden biri olduunu aktaran Güzelolu, 235 bin hektar alann sulanmasn gerçekletirecek projenin 300 bin kiiye dorudan i imkan, ülke ekonomisine de ylda 1,2 milyar lira katk salayacan kaydetti.

Hasan Basri Güzelolu, projenin bölgeleraras kalknma farklln gidereceini ve göçü engelleyeceini de dile getirerek, öyle konutu:

Silvan Baraj, 175 metreyi aan gövde yüksekliiyle ve ön kaya beton kaplama özelliiyle Avrupann en büyük baraj olacak. Türkiyenin de Atatürk Barajndan sonra en büyük baraj olacak. u anda çalma olarak yaklak yüzde 60lara yaklatk. Projede yer alan 8 barajmzn 4ü tamamland. Silvan Projemizi de 2019da bitirmeyi hedefliyoruz. Bütün olarak baktmzda 235 bin hektarlk alanda sulama, altyap balantlar 2023te tamamlanacak. Biten barajlarmz sulamaya açyoruz.

Projeler sayesinde artan refahn kent ve ülke için çok büyük bir kazanç olduunu anlatan Güzelolu, Diyarbakrn bu projeyle sadece ülke için deil dünya çapnda bir tarmsal üretim merkezi olacan aktard.

Vali Güzelolu, öyle devam etti:

Gelecei karlamak ve büyük gelecee hazr olmak noktasnda gerek ürün deseni, gerek üreticilerin eitilmesi ve gerekse de üretilecek ürünün art deer olarak tarmsal sanayiye konu edilmesi noktasnda youn bir çaba içerisindeyiz. çalmalarmz tamamlamak amacndayz. Buradaki heyecan, Türkiye adna çok büyük bir heyecan, kazanç ve gelecek demektir. Silvan Projesi bütün olarak Türkiyenin kalknmas, birlik, beraberlik, huzur ve kardelik duygusunun güçlenmesi demektir.

- Terör saldrlar nedeniyle projemiz gecikmiti

Geçmite PKKnn saldrlar düzenleyerek barajn yapmn engellemeye çaltn anmsatan Güzelolu, lk dönemlerde yaadmz bölücü terör örgütünün bu büyük projenin insanmza bereket, refah ve kazanç getirmesini engellemek amacyla bildiiniz gibi terör saldrlar düzenlemi ve bu nedenle projemiz gecikmiti. u anda hem ilimiz hem de ülkemizin her köesinde salanan huzur ve güvenlik ortam karsnda terör tehditlerinin hepsi bertaraf edildi. Proje imdi aksamadan, kararllkla ve hzla devam ediyor. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git