2021 Yenişehir’de yatırım yılı olacak

Diyarbakır’ın Yenişehir İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Murat Beşikci, vatandaşların ihtiyaçları ve yerel yönetim vizyonuyla yönetilen ilçelerinde 2021 yılının planlanan projelerin hayata geçirilmesiyle yatırım yılı olacağını söyledi.

Haberler 20.01.2021 - 00:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Yeniehir lçe Belediyesi, 2020 ylnda yol, asfalt, kaldrm, parke, altyap, ihtiyaca dönük sosyal tesisler ve birçok projenin tamamlandn belirten Kaymakam Beikci, 2021 yl içerisinde ise bu çalmalar ve projeleri artrarak hizmete devam edileceini dile getirdi. 2021 yll içerisinde daha güzel eserleri ve hizmetleri Yeniehir ilçesi ile buluturacaklarn aktaran Kaymakam Beikci, göreve geldii günden bu yana ilçede yapm olduklar hizmetleri deerlendirerek, lçemizde vatandalarmzn kronikleen sorunlarn bir bir çözüme kavutururken ortaya koyduumuz günümüz belediyecilik anlaynn bir parças olarak sosyal projelere de büyük bir önem verdik. En temel belediyecilik hizmetlerini en kaliteli ve en verimli ekilde vatandalarmza ulatrmak adna gayrette bulunduk bunun yan sra tamamladmz yeil alanlar ve sosyal alanlarla da vatandalarmzn 7den 70e faydalanaca mekanlar tasarladk. Kadnlarmzn sosyal yaamn içinde var olmalarn salayacak ekonomik gelir elde edebilecekleri Hanmevi Millet Kraathanesi, gençlerimiz çin 3 farkl lkbahar Millet Kraathanesi, elleri öpülesi büyüklerimiz için kinci Bahar Millet Kraathanesi, Engelsiz Yaam Merkezini, korona virüs ile mücadele kapsamnda salk çalanlarmza ve vatandalarmza maske, tulum ve hijyen seti desteinde bulunduk. htiyaç sahibi bin 450 vatandamza düzenli olarak gda desteinde sunduk. lçemizin altyapsn iyiletirmek adna 150 bin metrekare kilitli parke ta, 80 bin ton scak asfalt, 35 kilometre yeni yol ve 7,5 kilometre kaldrm çalmasna imza attk. 2020de çevre ve doa dostu belediyecilik ilkesini hayata geçirerek belediyemiz filosuna kattmz çevre dostu ve elektrikli 3 aracmzla ilçemizdeki dezavantajl ve engelli vatandalarmzn faydalanaca Sosyal Taksi projemizi hayata geçirdik. limizde gençlerimizin ulusal müsabakalarn yaplabilecei bin metre uzunluunda cross parkurunun yapmn tamamladk. Belediyemizin bir yandan gelirlerini artrmaya gayret ederken bir yandan da belediyemiz bünyesinde kurmu olduumuz tesisimizde 500 çöp konteyneri üreterek belediye bütçemize önemli katklar sunduk. Daha temiz ve daha konforlu parklar vatandamzn hizmetine sunmak adna 10 parkmzda bakm onarm çalmasn tamamladk dedi.

DEVLETMZN MKANLARINI VATANDALARIMIZA SUNMAYA DEVAM EDECEZ

Kalbe yürüyen belediyecilik sloganyla, Yeniehir ilçesi için gece gündüz çalmaya devam edeceklerini anlatan Kaymakam Beikci, Yeniehir Belediyesi olarak bütün kaynaklar etkin ve verimli kullanlmas için tüm çalanlarla birlikte sk bir mali disiplini hayata geçirerek hizmetleri aralksz bir ekilde sürdürmekteyiz. lçemizde yllardr ihmal edilen yollar asfaltla buluturup, altyap konusundaki eksiklikleri gidererek mahallelerimizde oyun parklar, sosyal yaam alanlar oluturup Devletimizin imkanlarn vatandalarmzn hizmetine sunmaya devam edeceiz.

2021 yl için ilçemize 100 milyon yatrm bütçesi ayrarak, hazrlam olduumuz projelerimiz ve ilçemizde aralksz olarak sürdüreceimiz sosyal destekler ile adeta yatrm yl ilan etmi olacaz. Bu kapsamda Yeniehir ilçemizde yollarmzn konforunu artracak, yeni bisiklet yollar yapacak ve ilçemize yakr yeni konsept 5 yeni parkmz ina edeceiz. lçemizde çocuklarmza yönelik çocuk akademisi bilgi evleri, gençlerimize kütüphane ve bilim-teknoloji atölyeleri, gençlik merkezlerini de kazandracaz. Hayata geçireceimiz sosyal projelerle gençlerimizin ve kadnlarmzn istihdamna yönelik mesleki kurslar düzenleyecek, dezavantajl gruplarmza ve yallarmza yeni projelerle ulamaya gayret edeceiz. 2021 ylnda hayata geçireceimiz kültür, sanat ve sosyal projelerimizin yol haritasn belirledik. Bu yol haritas ve eylem plan çerçevesinde ihtiyaca cevap veren inovatif yaklamlarla tasarlanan birbirinden önemli çalmalar gerçekletireceiz. Yeniehir ilçemizin gelimesi, kalknmas ve ehircilik alannda markalamas için hem bir yandan belediyemize önemli kaynaklar oluturacak hem bu kaynaklar vatandamza kaliteli hizmet sunmak için deerlendireceiz. lçemizde hayata geçireceimiz projelerle büyük bir farkndalk oluturacamza inanyoruz diye konutu.

Ana Sayfaya Git