240 bin hektar alan sulanacak!

DSİ'nin yatırımlarıyla Diyarbakır'da 239 bin 690 dekar tarım alanı suya kavuşacak

Haberler 18.03.2021 - 10:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DS 10. Bölge Müdürlüünden yaplan açklamaya göre, yatrmlarla Diyarbakrn mümbit topraklarnn suyla buluturulmasna, vatandalara içme ve kullanma suyu teminine ve derelerdeki takn riskinin azaltlmasna devam ediliyor.

Diyarbakr ve ilçelerinde son dönemde yaplan su yaplarnn artmas, bölgedeki tarmsal faaliyetlerin gelimesinde de önemli rol oynuyor. Son yllarda modern sulama projeleri gelitirerek uygulamaya konuluyor.

MODERN SULAMA

Modern sulamayla tarmdaki verim artlar, üretim deseninin çeitlenmesi, çiftçi gelirlerinde dorudan ve dolayl art salyor. Bu durum bir yandan krsal kalknmann hedeflerinden yoksulluun azaltlmas amacna hizmet ediyor bir taraftan da yaam standardn yükselttii için göçü önlüyor.

Açklamada görülerine yer verilen DS Genel Müdürü Kaya Yldz, Kralkz-Dicle P-3 Pompaj Sulamas letim Kanal, Pompa stasyonu ve Anakanal yapm çalmalarnn devam ettiini belirtti.

YÜRÜTÜLEN çALIMA

çalmalarn tamamlanmasyla sulama suyunun 71 bin 350 metrelik anakanal vastasyla P3 Pompaj Sulamas iine aktarlacan ve 239 bin 690 dekar tarm alannn sulanmasnn salanacan kaydeden Yldz, 5 bin 437 metrelik iletim kanalnda çalmalar tüm hzyla devam ediyor. bilgisini verdi.

Yldz, çalmalarn tamamlanmasyla bölgede yaplacak sulu tarm sayesinde yöre çiftçisinin yllk 191 milyon lira net gelir art salamasnn hedeflendiini ifade etti.

Ana Sayfaya Git