240 kişi çalışıyor

Muş'ta girişimci Cemal Oktan, devlet desteğiyle kurduğu tekstil üretim işletmesinde 240 kişiye iş imkanı sağladı.

Haberler 23.02.2019 - 11:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

MU - Muta yaayan Cemal Oktan, devlet desteiyle kurduu tekstil üretim iletmesinde 240 kiiye istihdam salad. stanbulda giyim üzerine irketi bulunan Oktan, memleketi Muta devlet desteiyle yatrm yapmaya karar verdi. Sungu Beldesindeki tekstil kentte iletme kuran Oktan, günde 5 bin 500 deiik ürün üretiyor. Oktan, yapt açklamada, ünlü giyim maazalarnn ürünlerini imal ettiklerini belirterek, devlet desteiyle açt iletmede aralksz üretim yaptklarn söyledi.

Devlet desteinin iletmeciler için iyi bir frsat saladn ifade eden Oktan, öyle konutu: Devletin destei sayesinde kurduumuz iletmede 240 kii çalyor. u an sektör baznda en çok istihdam salayan ve günde 5 bin 500 ürün üreten firmalardan biriyiz. Giyim ürünlerini yurt içi piyasann yan sra Rusya, Almanya, Belçika, Fransa, ngiltere ve sveç olmak üzere 32 ülkeye ihraç ediyoruz.

240 kii çalyor

- KUR l Müdürü Mehmet Emin Taylan da kentte 12 tekstil fabrikasnda üretim gerçekletirildiini belirterek, Firmalarmz ihtiyaç duyduklar zaman meslek edindirme kurslar veriyoruz. Bu fabrikamzda da 50 kiiye meslek edindirme kursu verdik. 40 kii için de i ba eitim programn gerçekletirdik. Bunlara yüzde 30 destek saladk. Verilen destekle vatandalarmz, iin banda hem meslei örenmi oluyor hem de iverenimize bir külfetleri olmuyor. ifadelerini kulland.

Tekstil iletmesinde çalan Semanur Aar da i imkan bulduu için mutlu olduunu dile getirdi.

Ana Sayfaya Git