28 bin kişiye gelir olacak!

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu "Bu imalatları tamamlayarak 7 ay içerisinde barajın gövdesini su tutmaya hazır hale getirmeyi hedefliyoruz"

Haberler 04.11.2016 - 08:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Orman ve Su leri Bakan Veysel Erolu, lsu Baraj ve HES projesinin, Türkiyenin 100 yllk vizyonu içerisinde yer alan dünyann en büyük su yaplarndan birisi olduunu belirtti.

Bu projenin ayn zamanda GAPn iki ayandan birini tekil ettiini aktaran Erolu, Toplam maliyeti 1 milyar avro olan Ilsu Baraj ve HES ile sadece elektrik enerjisi üretiminden ülke ekonomisine ylda 1,3 milyar lira katk salanacak. dedi.

Erolu, baraj inaatnda ön yüz beton kaplamasnn tamamlandn, ön yüz derz dolgular ve parapet duvarlar imalatlarnn devam ettiini ifade ederek, Bu imalatlar tamamlayarak 7 ay içerisinde barajn gövdesini su tutmaya hazr hale getirmeyi hedefliyoruz. eklinde konutu.

- Proje 28 bin kiiye geçim kayna olacak

Bakan Erolu, projenin tamamlanmasyla bölge insannn hayat tarznn deieceine iaret etti.

Barajn sulama ve enerji alannda ülke ekonomisine salayaca katkyla bölge insannn da refah düzeyinin yükseleceini vurgulayan Erolu, Proje bölgedeki isizlik probleminin azalmas yönünde önemli katklar salayacak. Proje tamamlandnda 4 bin kiiye istihdam alan salayarak, aileleriyle birlikte 28 bin kiiye geçim kayna olacak. deerlendirmesinde bulundu.

Erolu, projenin tarm ve enerjiye yönelik bir proje olmasnn yan sra bölgenin kültürel, ekonomik ve sosyal alanda gelimesine de çok ciddi katklar salayacana dikkati çekti. Bakan Erolu, unlar kaydetti:

Hasankeyf ilçesi yeniden yerleim çalmalarmz devam ediyor. Geçmiten gelecee aktarlacak bir kültür ve tarih miras olan Hasankeyfi korumak için çok hassas davranyoruz. Bu çalmalarmz tamamladmzda bölgede ki turizmin gelimesine de çok ciddi katklar vereceiz. Bu bölge turizm alannda hak ettii yeri alacak. Hasankeyf ile turizm sektöründeki istihdamda 39 kat, ekonomik katk anlamnda ise yllk 83 kat art salanacak.

Ana Sayfaya Git