28 ilçedeki 30 OSB'ye yatırım teşvikte "pozitif ayrımcılık"

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Memiş Kütükcü, sektör talepleri de dikkate alınarak "Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Karar"da yapılan değişikliğin 30 organize sanayi bölgesini (OSB) pozitif etkilediğini belirterek, "İlçe bazlı teşvik sistemi, hem aynı şehirdeki ilçelerin gelişmişlik farklarının azaltılması hem de il ve ilçeler arasındaki gelişmişlik farklarının azaltılması açısından önemli." dedi.

Haberler 26.08.2020 - 00:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Resmi Gazetede yaymlanan yatrmlarda devlet yardmlarna ilikin düzenleme ile il ve ilçeler arasndaki gelimilik farkllklarn azaltacak ilçe bazl tevik sisteminin önü açld.

Bu kapsamda, bulunduu il snrlarna göre nispeten daha az gelimi ilçelere, bulunduu ile göre daha fazla destek salanmas kararlatrld. Buna göre, 1 Ocak 2021den itibaren il ve ilçelerin gelimilik düzeyine göre yaplan snflandrma tablosu sonucu 263 ilçeye, bulunduu ile göre daha fazla destek verilmesi mümkün hale getirildi.

OSBÜK Bakan Kütükcü, düzenlemenin ülke açsndan büyük önem tadn söyledi.

Türkiyenin geleceinin yatrmlarda ve üretimde olduunu vurgulayan Kütükcü, düzenlemenin özellikle bölgeler aras gelimilik farklarnn ortadan kaldrlmas, üretim ve istihdamn yerinde desteklenmesi açsndan önemli olduunu bildirdi.

YATIRIMLAR çN CAN SUYU OLACAK

Kütükcü, yeni düzenlemeyle ilçelerdeki OSBlerin, bulunduu ilin iki alt grubun yatrm ve tevik imkanlarndan yararlanabileceini, dolaysyla bunun yerel kalknmann desteklenmesi açsndan güçlü bir adm olduunu belirterek, öyle konutu:

Ülkemizin ilçe bazl tevik sistemine geçmesi, i dünyas olarak taleplerimiz arasndayd. lçe bazl tevik sistemi, hem ayn ehirdeki ilçelerin gelimilik farklarnn azaltlmas hem de il ve ilçeleri arasndaki gelimilik farklarnn azaltlmas açsndan önemli. Sayn Cumhurbakanmzn imzasyla Resmi Gazetede yaymlanan Yatrmlarda Devlet Yardmlar Hakknda Kararda yaplan deiiklik ülkemizin bu ihtiyacna yönelik atlm olumlu bir admdr.

OSBLERN YATIRIM ALMA SÜREC HIZLANACAK

Toplam 53 ehirdeki 263 ilçeyi kapsayan düzenlemeden, 21 ildeki 28 ilçe için ilan edilen 30 OSBnin pozitif etkilendii bilgisini veren Kütükcü, unlar kaydetti:

Bu 30 OSBmizde yatrm yapacak yatrmclarmz, yeni düzenlemeye göre OSBmizin bulunduu ilin iki alt bölgesinin tevik imkanlarndan yararlanacaklar. Örnein, bölgesel tevik sisteminde 3üncü bölgede yer alan bir ehrimizde yatrm yapacak bir vatandamz, yatrmn ayn ilin bir ilçesinde yaparsa 4üncü bölgenin, ilan edilen ilçesindeki bir OSBde yaparsa 5inci bölgenin yatrm tevik imkanlarndan yararlanacak. Yaplan düzenleme bu OSBlerimizin yatrmc alma süreçlerini hzlandracaktr.

Kütükcü, düzenlemenin özellikle yatrmc çekmekte zorlanan OSBler için can suyu niteliinde olacana iaret ederek, karar için Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan ile Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varanka teekkür etti.

Düzenlemeye ilikin baz OSBlerden yeni talepler geldiini belirten Kütükcü, OSBÜK olarak bu talepleri de çalarak gelecek günlerde Sanayi ve Teknoloji Bakanlna ileteceklerini sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git