280 bin kişiye iş müjdesi!

Başbakan Yıldırım tarafından önceki gün açıklanan 600 bin kişiye iş imkanı sağlayacak paketin ikinci ayağında yeni bir istihdam projesi daha geliyor.

Haberler 11.12.2016 - 11:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Babakan Binali Yldrmn açklad reel sektörü destekleyen, istihdamn önünü açan, TLyi güçlendiren, küçük iletmelerin krediye eriimini kolaylatran, büyük firmalar kur riskinden arndran paket piyasalara moral verdi. Hükümet, pakette yer alan 600 bin istihdama ek olarak yeni bir hamle daha yapyor. Toplam 280 bin kiiye daha i kaps açacak yeni bir proje yaama geçiriliyor.

Buna göre kadn, bir yldan fazla isiz kalan, engelli, 25 ya gençleri ie alan iletmelerin ücret yükünün yüzde 60n devlet üstlenecek. Bu oran gelimekte olan bölgelerde daha yüksek tutulacak, içilerin sigortasn devlet karlayacak. Özel sektörde, toplum yararna ilerde çaltrlacak. Böylece 2017de ilk etapta toplam 880 bin kiiye i imkn salanm olacak.

LK ADIM PAZARTES

Reel sektörün 250 milyarlk can suyu kredisinden yararlanmalar için gereken düzenleme en geç pazartesi yaplacak. Bunun için yasa deiiklii ile Kredi Garanti Fonuna kaynak aktarlmas gerekiyor. aHaberde konuan Babakan Yardmcs Nurettin Canikli, bunu beklemeden pazartesiden itibaren sistemi hayata geçirebileceklerini söyledi.

TAERONLARA MÜJDE

Canikli, 720 bin taeron içiye ilikin çalmada sona gelindiini belirterek, bu konuda verdikleri sözü tutacaklarn söyledi. Canikli, Personel harcamalarmz çok yüksek, esnek de deil. Bunun yükünün hafifletilmesi hedefimiz var. O kadar insann sisteme monte edilmesi için çalmalarn yaplmas gerekiyor. Youn çalyoruz. Zamanlama konusunda bir ey söylemeyelim. Ekonomik dengelerin korunmas da önemli. Genel sistemi bozmayacak ekilde mevcut u anda sisteme entegrasyonunu en sancsz ekilde yaplmasn salayacak çalma yaplyor. Sona gelindi diye konutu.

EKONOM DMDK AYAKTA

Canikli, Her taraftan yaplan saldrlara, operasyonlara ramen ekonomi tüm unsurlar ile dimdik ayakta. Yaanan sadece ekonominin iç dinamikleriyle ortaya çkan riskler deil. Baka saiklerden beslenen ekonomiye yönelik bir takm operasyonlar da ortadan kaldrmak için çalyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git