3 bin 215 başvuru

Kalkınma Bakanı Elvan "Cazibe Merkezleri Programı'na 3 bin 215 başvuru oldu. Elbette bu başvurular teker teker incelenecek. Belki bunlardan bazıları kapsam dışı olabilir. Bunların her birini detaylı şekilde inceleyeceğiz"

Haberler 07.03.2017 - 09:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kalknma Bakan Lütfi Elvan, 23 ili kapsayan Cazibe Merkezleri Programna 3 bin 215 bavuru olduunu, toplam yatrm tutar için öngörülen rakamn 75 milyar liraya ulatn söyledi.

Bakan Elvan, ksa süre önce faaliyete geçirdikleri Cazibe Merkezleri Programna yatrmclarn beklediklerinden çok fazla ilgi gösterdiini belirtti.

Youn talebin kendilerini de arttn ifade eden Elvan, Bu kadar youn talep beklemiyorduk. Bu, Dou ve Güneydou Anadolu bölgelerimizin inanlmaz bir potansiyele sahip olduunu gösteriyor. dedi.

Terörün kökünün kaznma noktasna gelindiine dikkati çeken Elvan, Terörün de ortadan kalkmasyla bu bölge artk ahlanacak. Bunun en önemli göstergesi yatrmclarmzdan bize gelen talepler. Cazibe Merkezleri Programna 3 bin 215 bavuru oldu. Elbette bu bavurular teker teker incelenecek. Belki bunlardan bazlar kapsam d olabilir. Bunlarn her birini detayl ekilde inceleyeceiz. Toplam yatrm tutar için öngörülen rakam 75 milyar liraya ulat. 75 milyar lira ile 330 bin kiilik istihdam öngörülüyor. Bu, inanlmaz bir rakam. diye konutu.

- Yatrm açsndan ciddi bir ahlanma balayacak

Elvan, bavurularn deerlendirilmeye balandn dile getirerek, Önümüzdeki dönemde daha net açklamalar vatandalarmzla paylaacaz. Bu, bizim açmzdan son derece sevindirici. Özellikle Dou ve Güneydou Anadolu bölgelerimizde yatrm açsndan ciddi bir ahlanmann balayacann en önemli göstergesi. ifadelerini kulland.

Bavurularda baz artlarn arandna iaret eden Elvan, unlar kaydetti:

Örnein yüzde 30 öz kaynak oran aryoruz. Yine imalat sanayi yatrm olmas gerekiyor. Dier sektörleri içermemesi gerekiyor. Bunlar teker teker Kalknma Bankas inceliyor. nceledikten sonra il, il yatrm taleplerini ortaya koyuyoruz. Hangi ile hangi rol vereceimizi yine biz ortaya koyacaz. Bu çerçevede de destek programmz balayacak.

Ana Sayfaya Git