3 İl'i birbirine bağlayacak

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesi ile Adıyaman’ın Kahta İlçesini birbirine bağlayan Atatürk Barajı üzerinde yapılan Nissibi Köprüsü arasındaki 42 kilometrelik duble yolun 2 etap çalışmalarına başlandı.

Haberler 13.10.2021 - 10:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ANLIURFA - anlurfann Siverek ilçesi ile Adyamann Kahta lçesini birbirine balayan Atatürk Baraj üzerinde yaplan Nissibi Köprüsü arasndaki 42 kilometrelik duble yolun 2 etap çalmalarna baland.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann açln yapt Nissibi Köprüsünün faaliyete geçmesinden bir süre sonra Nissibi Köprüsü ile Siverek lçesi arasnda tek eritli olan yolda 1 etap duble yol çalmasnn tamamlanmasyla 2 etap yol çalmalarna hz verildi.

42 KLOMETRELK DUBLE YOL

Yaplacak 42 kilometrelik duble yol çalmasnn 1inci etabnda 16 kilometre yol tamamlanarak hizmete açlrken balanlan 2 etap yol çalmalarnn tamamlanmasyla Adyaman, Kahta, Siverek, anlurfa ve Diyarbakr güzergahndan 3 ili birbirine balayacak. Duble yol çalmalarnn tamamlanmasyla Nissibi Köprüsü ile Siverek lçesi aras mevcut yolda 10 kilometre düü yaanacak. Mevcut yolda yaplan duble yol çalmalarnda keskin virajlar kaldrlarak rahat ulam için çevre yollarnda köprüler ve iki viyadük yaplacak.

Nissibi Köprüsünün yaplmasyla beraber bölgede yaayan vatandalarn yan sra bat illerinden gelen sürücülerin dou illerine gidi ve gelileri kolaylarken ekonomik anlamda da önemli bir art yaand.

Ana Sayfaya Git