300 bin kişiye istihdam olacak

"Silvan Projesi'nin hayata geçmesi 300 bin istihdamın hayata geçmesi demek"

Haberler 26.07.2019 - 00:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Valisi Hasan Basri Güzelolu, Silvan Projesinin hayata geçmesi 300 bin istihdamn hayata geçmesi demek. Bu, Diyarbakr deil, bölgeyi ve Türkiyeyi etkileyecek, Diyarbakrn bir çekim, üretim ve istihdam talep merkezi olduunu ortaya çkaracaktr. dedi.

Devlet Su leri (DS) 10. Bölge Müdürlüü konferans salonunda düzenlenen, Tarm ve Orman uras deerlendirme ve hazrlk toplantsnda konuan Güzelolu, Silvan Projesinin bölge ve Türkiye için önemine deindi.

Silvan Projesinin gerçeklemesiyle Diyarbakrn, arazi varl adna sulanabilir ve tarm yaplabilir Türkiyede tek il olacan ifade eden Güzelolu, sözlerini öyle sürdürdü:

SLVAN BARAJININ HAYATA GEçRLMES

Diyarbakr, binlerce yldr tarm yaplan ve bu anlamda katma deer üreten bitkisel ve hayvansal üretim merkezidir. 8 baraj ve 23 sulama göletiyle devam eden Silvan Projesinin birinci faz 2023de hayata geçecek, 235 bin hektar alan suyla buluarak, sulu tarma dönütürülecektir. Silvan Projesinin hayata geçmesi 300 bin istihdamn hayata geçmesi demek. Bu, Diyarbakr deil, bölgeyi ve Türkiyeyi etkileyecek, Diyarbakrn bir çekim, üretim ve istihdam talep merkezi olduunu ortaya çkaracaktr.

Güzelolu, Diyarbakrn sadece bölgenin ve ülkenin deil dünyann sayl tarmsal merkezi olduuna iaret ederek, Diyarbakr, Türkiyenin bitkisel ve hayvansal üretiminde bütün alan ve balklarda ilk 3 srada yer alan bir üretim merkezi haline dönümütür. Türkiyenin en büyük 8inci arazi varlna sahip, gerek tarla bitkilerinde gerekse de endüstriyel bitkilerde üretim baznda ilk 3 srada yer alyor. diye konutu.

ÜLKE EKONOMSNE KATKISI BÜYÜK

Binlerce yldr tarmn yapld kentte ülke ekonomisine önemli oranda ekonomik katk salandna dikkati çeken Güzelolu, bugün itibaryla tarmn Diyarbakrn kent ekonomisine katksnn yllk 4,5 milyar lira olduunu, 2023 ylnda hedefin 20 milyar lira olduunu aktard.

Güzelolu, son dönemde kentin tohumculukta önemli bir yol aldn dile getirerek, Bunu hak ediyoruz. 10 bin yldr tarm yaplan Diyarbakrda dünyaya dönük bir tohum merkezi iddiasndayz. ifadelerini kulland.

Toplantya, Tarm Reformu Genel Müdür Yardmcs. Dr. Muhammed Adak ile kamu kurumlar ile sektör temsilcileri katld.

Ana Sayfaya Git