İŞKUR harekete geçti

Hükümetin istihdamdaki yeni hedefi uzun süreli işsizler. İşsizliğin çözümü için sahaya çıkan İŞKUR, 5 milyon kişinin kapısını çaldı. İstihdamda öncelik 12 aydan daha uzun süredir işsiz olanlara verilecek.

Haberler 22.05.2017 - 08:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hükümetin balatt istihdam seferberlii yüzleri güldürürken, Türkiye Kurumu (KUR) aktif ve pasif igücü programlaryla 5 milyon kiinin kapsn çald. Programlara katlanlarn yüzde 80i i sahibi oldu. Kuruma kaytl olup da 12 aydan uzun süreli i arayanlar için de özel çalma balatld. KUR, kapsamda olanlara en yakn hizmet birimine bavurarak kaytlarn güncellemelerini isterken, sosyal yardm aileler içinde çalabilecek durumda olanlara da hem eitim hem i teklifi yapyor. Yl sonuna kadar bir yl akn süredir evde i bekleyen tek bir vatanda kalmayacak.

4 AYDA 1 MLYON

çalma ve Sosyal Güvenlik Bakan Mehmet Müezzinolu, yln ilk dört aynda 1 milyon istihdam yaratldn belirterek, hedefe ulamada sorun olmadn söyledi. KUR da hem kamu hem özel sektör araclyla seferberlie destek vermeyi sürdürürken, hedef politikalarn da ihtiyaçlara göre güncelliyor. sizlere yönelik hizmetlerin daha etkin, verimli ve dinamik hale getirilmesi için kurumun aktif kaytlar da güncellendi. Her isizin bir i ve meslek danman olacak ilkesiyle i ve meslek danmanlar tarafndan kaytl isizlerle daha etkin ve sk irtibat kuruluyor. 12 aydan daha uzun süreli isiz olan kiilerin KUR ile daha sk irtibata geçmesi salanarak, bu hedef kitleye yönelik yeni politikalar devreye konuluyor, hizmetler çeitleniyor.

KAYITLAR GÜNCELLEND

Türkiye genelinde imzalanan protokollerle i arayanlar kuruma gelmeden 100e yakn noktadan hizmet alabiliyor. KUR, sosyal yardm alanlar arasnda belirlenen çallabilirlik kriterlerine sahip kiilerin kaydn alarak en uygun iin bulunmasn salyor. Sosyal yardm alanlar kurum kanal ile ie yerletirildikten sonra sosyal yardm hemen kesilmiyor. Sosyal yardm alanlar, ie yerletirildikten sonra brüt asgari ücretin üçte biri kadar sosyal yardm almaya devam ediyor. Arz-talebin birletirilmesi için artk yerel aktörler de devreye giriyor. ini kurmak isteyen gençlere de danmanlk hizmeti veriliyor. arayp bulmada özel takip sistemi kuruluyor.

HER EVDEN BR KYE MKNI

Sosyal Yardmlama ve Dayanma Tevik Fonu Kurulunca destek salanan ailelerde çalacak durumda olanlar sosyal yardm sistemi üzerinden KURa kaydediliyor. Sistemle her evden bir kiiye istihdam yaratlmas salanrken, kurum bu listedekileri mesleki eitim veya dier aktif igücü programlarna tabi tutuyor. Eitimlerin ardndan da üç i teklifinde bulunuluyor. Bu üç i teklifini de kabul etmeyenlerin ald nakdi düzenli sosyal yardmlar 1 yl süreyle kesiliyor.

Ana Sayfaya Git