İş dünyası destekledi!

"(Barış Pınarı Harekatı) Amaç, bu bölgeyi PKK/PYD/YPG ve DEAŞ gibi terör örgütlerinden temizleyerek, Suriye halkını teröristlerin baskı ve zulmünden kurtarmak, bölgede huzur, güven ve barış ortamını yeniden tesis etmektir. Bizler işçi, memur, esnaf, çiftçi, avukat, emekli ve işveren temsilcileri olarak devletimizin aldığı bu kararın arkasındayız ve destekliyoruz"

Haberler 12.10.2019 - 10:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Odalar ve Borsalar Birlii (TOBB) Bakan Rifat Hisarcklolu, Bar Pnar Harekatnda amacn, bölgeyi PKK/PYD/YPG ve DEA gibi terör örgütlerinden temizleyerek, Suriye halkn teröristlerin bask ve zulmünden kurtarmak, bölgede huzur, güven ve bar ortamn yeniden tesis etmek olduunu belirterek, Bizler içi, memur, esnaf, çiftçi, avukat, emekli ve iveren temsilcileri olarak devletimizin ald bu kararn arkasndayz ve destekliyoruz. dedi.

TOBB, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK), Türkiye Barolar Birlii, Hak çi Sendikalar Konfederasyonu (HAK-), Memur Sendikalar Konfederasyonu (Memur-Sen), Türkiye Emekliler Dernei, Türkiye çi Sendikalar Konfederasyonu (TÜRK-), Türkiye veren Sendikalar Konfederasyonu (TSK), Türkiye Kamu çalanlar Sendikalar Konfederasyonu (Kamu-Sen), Türkiye Ziraat Odalar Birlii (TZOB) tarafndan Bar Pnar Harekatna destek için ortak basn toplants düzenlendi. Hisarcklolu, toplantda, sivil toplum kurulular ve i dünyas adna hazrlanan ortak bildiriyi okudu.

Türkiyenin harekattaki amacnn snrlarnn güvenliini salamak, ülke ve dier bölge ülkeleri için tehdit oluturan terör koridorunu ortadan kaldrmak olduunu vurgulayan Hisarcklolu, öyle devam etti:

Amaç, bu bölgeyi PKK/PYD/YPG ve DEA gibi terör örgütlerinden temizleyerek, Suriye halkn teröristlerin bask ve zulmünden kurtarmak, bölgede huzur, güven ve bar ortamn yeniden tesis etmektir. Bizler içi, memur, esnaf, çiftçi, avukat, emekli ve iveren temsilcileri olarak devletimizin ald bu kararn arkasndayz ve destekliyoruz.

Türkiyenin uluslararas kurallardan doan hakkn kullandna iaret eden Hisarcklolu, harekatn, evrensel hukuk ve Birlemi Milletler (BM) Güvelik Konseyi terörle mücadele kararlaryla BM Sözlemesinde yer alan meru müdafaa hakk çerçevesinde balatldn söyledi.

Hisarcklolu, Suriyenin toprak bütünlüüne, egemenliine ve siyasi birliine sayg gösterildiini ifade ederek, harekatn meru ve uluslararas hukuka uygun olduunu dile getirdi.

- Sessiz kalmamz beklenemez

Masum insanlar katleden ve Türkiyenin güvenliine açk tehdit oluturan terör gruplarna sessiz kalmann beklenemeyeceine dikkati çeken Hisarcklolu, unlar kaydetti:

Frat Kalkan ve Zeytin Dal harekatlaryla balayp devam eden tüm bu operasyonlaryla Türkiye, terör örgütlerine ve destekçilerine gereken cevab en güçlü ekilde vermektedir. Ayn zamanda da sivillerin ve masumlarn korunmasna azami dikkat gösterilmektedir. Türkiyenin terörle mücadeleye dönük çabalar, etnik ve dini temizlik de dahil olmak üzere, insanla kar ilenen suç niteliindeki PKK/PYD/YPG ve DEA eylemleri nedeniyle yerlerinden edilmi Suriyelilerin geri dönülerinin önünü açacak, Suriyenin toprak bütünlüü ve birliinin korunmasna da katkda bulunacaktr. Bu nedenle Türkiyenin balatt her harekat, Suriyeli göçmenler, mazlum ve madur durumdaki yerel halk tarafndan desteklenmektedir. Geçmite de olduu gibi Türk ordusu, selam Türkün bayrana eklinde karlanmaktadr.

Hisarcklolu, uluslararas camiay, teröre kar ortak duru sergileme ve evrensel insan haklarn bu bölgede hakim klma yönünde niyetlerini açk bir ekilde göstererek, Türkiyeye destek vermeye davet etti.

- Gün birlik olma günü

Türkiye ve ekonomisine yöneltilen tehditlere Türk milleti, i dünyas ve sivil toplumun, bir ve beraber olarak en güzel cevab vereceini vurgulayan Hisarcklolu, Bu tehditler karsnda bu vatann her bir ferdi, Türkiyenin gelecei için daha çok çalacak, daha çok üretecektir. Gün sessiz kalma deil, milli birlik ruhuyla bir ve beraber olarak ses verme günüdür. diye konutu.

Hisarcklolu, Türkiye sivil toplumu ve i dünyas olarak dualaryla devletin ve kahraman askerlerin yannda olduklarn, Türk Silahl Kuvvetlerinin bölgedeki terör unsurlarn yok edeceine ve terör örgütlerini hezimete uratacana inandklarn söyledi.

Basn toplantsnda ayrca, TESK Genel Bakan Bendevi Palandöken, Türkiye Barolar Birlii Bakan Metin Feyziolu, HAK- Genel Bakan Vekili Yunus Deirmenci, Memur-Sen Genel Bakan Yardmcs Levent Uslu, TÜRK- Genel Bakan Ergün Atalay, TSK Yönetim Kurulu Üyesi Metin Demir, Kamu-Sen Genel Bakan Önder Kahveci ve TZOB Genel Sekreteri Hasan Hüseyin Cokun da hazr bulundu.

Ana Sayfaya Git