İşçi gergin

Türk-İş Başkanı: Dayanacak gücümüz kalmadı, anlaşmaya varamazsak greve gideceğiz.

Haberler 08.08.2019 - 10:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kamu içileri adna Türkiye çi Sendikalar Konfederasyonu (Türk-) hükmetle zam pazarln sürdürüyor. Türk- Genel Bakan Ergün Atalay dün gece Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler Bakan Zehra Zümrüt Selçuk ve beraberindeki heyetle yapt görümenin ardndan Dayanma gücümüz kalmad. Umut ediyoruz, cuma gününe kadar bu sözlemeyi masa banda bitirebilelim. Masa banda bitmiyorsa kanunun bize verdii yetkiyle içinin yapaca her türlü etkinlie öncü olmak zorundayz dedi.

TÜRK SENDKASI

Pazarlk masasnda Türk-, kamu içileri adna yaplan üçüncü görümede, en düük ücretlerin 3 bin 500 liraya yükseltilmesini ve tüm kamu içilerine brüt 300 lira; ilk alt ay için yüzde 15 zam talep edildi. Fakat hükmet, kamu içilerine yln ilk yars için yüzde 6 orannda, ikinci yars için ise yüzde 4 zam teklif etti. Bu oranlarn taleplerini karlamadn söyleyen Atalay, 170 bini Türk-, 32 bin civarnda da dier sendikalarla sözlemesi olan kamu içisi var. Bugüne kadar arzumuz masa banda arkadalarmzn hakl taleplerini çözmekti. u anda bununla ilgili verdikleri zam, bundan 2 sene evvel aldmz zamm dahi karlamyor diye konutu.

Bayramdan önce taleplerine karlk almak istediklerini belirten Atalay, Masa banda anlamaya varamyorsak kanunun bize verdii yetkiyle yaplacak olan grev ve içinin yapaca her türlü etkinlie öncü olmak zorundayz diyerek Cumhurbakan ve ülkeyi yönetenlere bir kez daha taleplerini yerine getirmeleri için çarda bulundu.

Ana Sayfaya Git