İşçiye kıdem tazminatı müjdesi!

Yüz binlerce çalışan bu haberi bekliyordu Hazine ve Maliye Bakanlığı, sendika tarafından kadroya alınan taşeron işçilere emeklilik veya işten ayrılma durumunda kıdem tazminatı ödenip ödenmeyeceği konusuna ilişkini yöneltilen soruya yanıt verdi.

Haberler 13.03.2019 - 10:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kadroya alnan taeron içilerin iten ayrlmalar ya da emekli olmalar durumunda kdem tazminatna hak kazanp kazanamayacaklar konusu uzun zamandr merak ediliyordu. Yüz binlerce çalan sevindirecek açklama Hazine ve Maliye Bakanlndan geldi. TEZ-KOOP-i Sendikas, uygulamada yaanan tereddütlere son vermek adna bakanlktan, bu durumdaki personel için nasl bir yol izlenmesi gerektii hakknda görü istedi.

BAKANLIK KIDEM TAZMNATI KONUSUNDAN SON NOKTAYI KOYDU!

Bakanlk, sözlemeli içilerden sürekli içi konumuna geçenlerin kdem tazminat haklar konusunda verdii yantta: 4857 sayl Kanununa göre içi tanmna giren söz konusu personele 375 sayl Kanun hükmünde Kararnamenin 1. maddesinin D bendinde belirtilen koullar tamas halinde, bu tazminatn ödenmesine imkan bulunduu mütalaa edilmektedir ifadesini kullanarak müjdeli haberi verdi.

Ana Sayfaya Git