İşletmelere 184 bin TL para cezası kesildi

Diyarbakır'da Ramazan ayı dolayısıyla bir günde bin 405 işletmede yapılan denetimlerde 184 bin 362 TL tutarında 23 idari yaptırım uygulandı.

Haberler 23.05.2019 - 09:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Tarm ve Orman Müdürlüü Gda ve Yem denetim ekipleri, l Müdürü Mustafa Ertan Atalar eliinde frn, yemek fabrikas ve ekerleme üretimi yapan birçok iletmede denetim gerçekletirdi.

ekerleme üretimi, pasta, börek, hamur ve sütlü tatllar gibi her türlü pastaclk ürünleri üretimi ve unlu mamuller üretimi faaliyet konularnda üretim yapan iletmeler ile yemek fabrikalarn denetleyen ekibin banda denetime katlan l Müdürü Mustafa Ertan Atalar, gda denetçileri ile beraber iletmelerin teknik ve hijyenik yaplarnn yan sra ürettikleri ürünün hammaddesinin mevzuata uygunluu, depolanma artlar, üretim aamalar, son ürünün muhafaza artlar ve iletmede kurulu olan kalite yönetim sisteminin yerinde dorulanmas gibi tetkiklerde bulundu.

DENETMLER SIKLATI

Yaplan denetimlerde i yerlerinde gda maddelerinin muhafaza koullar, izlenebilirlik, personel hijyeni, alet ve ekipman hijyeni ve yürürlükteki mevzuat konularnda i yeri yetkilileri ve çalanlarna bilgilendirme yapld.

Atalar, denetim sonras iletmecilerin iletme ile ilgili karlatklar sorunlar dinleyerek çözüm önerilerinde bulundu.

Burada konuan Atalar, herkesin salkl ve güvenilir gdaya ulaabilmesi için yeteri kadar üretim yaplmas gerektiini ve üretilen her ürünün mutlaka gda mevzuatna uygun olarak üretilmesi gerektiini belirtti.

UYGULANAN CEZALAR

2019 yl içerisinde gda üretim ve sat yerlerine yaplan denetimler, alnan numuneler ve idari yaptrmlar hakknda deerlendirmede bulunan Tarm ve Orman l Müdürü Atalar, 2019 ylnda 84 gda kontrol görevlisiyle toplam 4 bin 879 adet denetim gerçekletirilmi olup Ramazan aynda da ayn hassasiyet içerisinde bugün itibariyle bin 405 denetim ve 240 adet numune alm gerçekletirildi. 2019 ylnda bugün itibariyle 184 bin 362 TL tutarnda 23 adet idari yaptrm uyguland. dedi.

Atalar, Tamamlanan frn, unlu mamul ve sade pide üretim yeri denetimlerini takiben gdalarn üretim ve tüketiminde, her aamada gda güvenilirliinin salanmasna yönelik çalmalar kesintisiz olarak devam etmekle birlikte ramazan aynda artan gda tüketimini frsat bilerek uygun olmayan gda ürünlerinin üretim ve satn yapanlara frsat vermemek için iftar saatlerine yakn saatlerde ve iftar saatlerinde özellikle lokanta ve restoran gibi toplu tüketim yerleri bata olmak üzere; iftar çadrlar, bütün pastaclk ürünleri, ekerleme sat yerleri ve tatl üretimi yapan i yerlerinin denetimi yaplarak, ramazan paketi ad altnda muhtelif gdalarn bir arada yer ald paketlerin sat ve datmnn yapld i yerlerine yönelik denetimler de gerçekletirildi. ifadelerini kulland.

GIDA ÜRETMLER

Atalar, son olarak unlar kaydetti:

Bu yl ki Ramazan Aynda da geçmi yllarda olduu gibi ayn hassasiyet içerisinde 84 gda kontrol görevlisi ile youn bir ekilde denetimlere devam edilecek. Tüketim artn frsat bilerek uygun olmayan gda ürünlerinin üretim ve satn yapanlara frsat verilmeyecek olup halkn güvenilir ve salkl gdaya eriimini salamada Tarm ve Orman l Müdürlüü üzerine düen görevi yerine getirecektir. Vatandalarn da gdayla ilgili tespit ettikleri uygunsuz durumlar ALO 174 Gda Hatt vastasyla ilgili mercilere ulatrmalar, bu çalmalarn amacna ulamasnda önem tamaktadr.

Ana Sayfaya Git